Als Kick-Ass een nieuwe reeks krijgt, dan kan zijn oude partner in crime Hit-Girl niet achterblijven.
Schrijver: Mark Millar
Tekenaar: Ricardo Lopez Ortiz
Uitgever: Image Comics
Verschijningsdatum: 21 februari 2018

In de eerste Kick-Ass-cyclus hielden Kick-Ass en Hit-Girl elkaar in een mooie balans. De eerste was een rustige jongen en de tweede een psychopate in wording. Dave Lizewski is met pensioen en de nieuwe Kick-Ass is een jonge moeder. Lizewski was nog een tiener maar met een jonge moeder heb je in het geval van Hit-Girl, die zelf natuurlijk de jonge tiener Mindy is, meestal weinig gemeen. Nu ze dus solo gaat, kun je er gif op innemen dat Mark Millar helemaal losgaat.

In deze eerste comic bevind Hit-Girl zich in Colombia. Ze is op zoek naar een nieuwe partner want moorden is lang zo gezellig niet wanneer je het in je eentje moet doen. Dit keer is het geen brave borst maar meer iemand die zich qua dodental aardig met haar kan meten.

Hit-Girl pagina

Ten opzichte van de vorige Hit-Girl-miniserie is deze versie ontdaan van bijna alle onderdelen uit het verhaal. Het is nu Hit-Girl zonder sturende werking van haar vader of een compenserende werking van Dave. Dit is 100% Mindy. Het is gezien haar leeftijd logisch dat ze op zoek is naar iemand om haar ervaringen mee te delen en tegelijkertijd heeft haar keuze ook een hele duistere ondertoon. Ze is niet iemand die een normale opvoeding heeft gehad en dan zie je hier toch wel de mogelijkheid voor een serieus dramatische wending in dit verhaal.

Hit-Girl plaat

En als het daadwerkelijk deze kant op gaat, dan is het tekenwerk van Ricardo Lopez Ortiz een probleem. Hij is duidelijk geïnspireerd door tekenfilms en manga. Hij heeft genoeg chops om op een goede flitsende manier een verhaal op de pagina neer te kalken. Je kunt jezelf alleen afvragen of zijn personages zich lenen voor iets anders dan puur bloedvergieten. Het oogt nu zo over the top dat je even moet schakelen als lezer. De gruwelfactor die van het geweld uitging, is weg.

Hit-Girl is geen nieuwe interpretatie van een oude naam. Het is een verdere uitdieping van het verhaal van Mindy en als Millar zijn kaarten goed speelt, dan kan dit heel goed worden. Voor een eerste issue is het verder niet slecht.

7 goed

Het verhaal van Hit-Girl heeft de kans om heel goed te worden. Mits Millar zijn kaarten goed speelt.

  • Verhaal 7
  • Tekenstijl 7
  • Sfeer 6
Share.

About Author

Dennis Van Beek

Leest boekjes met plaatjes en praat daar dan over op Geekster. Heeft ook een mening over andere dingen.

Reacties