Het einde van het Marvel Universum is nabij

0

Vandaag was er een speciale persconferentie in Amerika. Men had het die ook al de epische titel: “The announcement to end all announcements” gegeven en wat er verteld werd, sloeg in als een bom bij vele Marvel-fans. Ik? Ik baad in hun tranen en kan niet gelukkiger zijn.

Vorig jaar ben ik mondjesmaat Marvel beginnen te lezen, maar werd al snel geconfronteerd met het feit dat het té ingewikkeld geworden is. Alle events hebben verschillende aftakkingen en de continuïteit is één grote warboel geworden. Alsof dat al niet moeilijk genoeg was, heb je dan nog eens 2 universums: ons universum en het Ultimate universum. Toen ik te horen kreeg dat Secret Wars het volgende grote event werd, besloot ik een tandje bij te steken en begon ik de recentste Avengers-verhaallijn te lezen.

Voor diegene die de reeks niet volgen een kleine samenvatting. Ergens in het multiversum is er een universum vroegtijdig “gestorven”, wat een kettingreactie veroorzaakte die ervoor zorgde dat op regelmatige tijdstippen 2 universums op elkaar afsteven. Centrum van de botsing: aarde. Deze botsingen worden ‘incursions’ genoemd en tijdens deze incursions stevenen letterlijk 2 aardes op elkaar af. Als ze mekaar raken sterven beide universums. Kunnen ze de botsing afwenden, door bv. de andere aarde te vernietigen, blijven beide universums bestaan.

Alles draait rond deze incursions en hoe ze proberen er een halt toe te roepen. Blijkt nu dat we in Secret Wars een laatste incursion zullen meemaken: eentje tussen ons universum en het Ultimate universum. Spoiler Alert: onze helden kunnen dit niet stoppen.

Met andere woorden: zowel ‘ons’ universum als het Ultimate universum zoals we dat nu kennen, zullen er niet meer zijn. De wereld die zorgvuldig werd opgebouwd doorheen de verschillende decennia wordt daarmee volledig van de kaart geveegd en zo krijgt Marvel de kans een soft reboot in gang te steken. Na de incursion komen onze helden in een Battleworld terecht die zal dienen als een startpunt voor een nieuw universum. Marvel zegt dan ook dat dit voor vele fans het ideale instappunt kan worden.

Vele fans, die al jaren de comics volgen, zijn misnoegd omdat veel van hun geschiedenis met de grond gelijk gemaakt wordt. Ik begrijp hen ergens wel. Maar die fans moeten ook inzien dat Marvel zoals het nu is, niet meer was zoals vroeger. Het werd nodeloos complex en het gros van de events werden maar lauwtjes ontvangen. Het zal hen goed doen om met een frisse lei te beginnen. Denk aan de oneindige mogelijkheden die nu voor hen open gaan. Zelfs al wordt het geen volwaardige reboot, het schept ruimte voor nieuwe ideeën. I am excited. Ab-so-luut.

Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties