Peter Quill heeft de Guardians of the Galaxy verlaten om zijn rol als koning te vervullen. Kitty Pryde neemt de rol over als Star-Lady en Thing voegt zich toe bij deze cosmic avengers. Maar werkt deze All New, All Different line-up?
Schrijver: Brian Michael Bendis
Tekenaars:  Valerio Schiti & Richard Isanove
Uitgever: Marvel Comics
Verschijningsdatum: 14 oktober 2015

Week twee in het All New, All Different Marvel Universum, waarin we kennismaken met de nieuwe Guardians of the Galaxy. Het team kent wat veranderingen: Rocket Raccoon is nu leider van het team, Kitty Pryde neemt de rode mantel over van Star-Lord en Ben Grimm heeft zich aan de groep toegevoegd. Aan bekende namen duidelijk geen te kort, maar werkt het?

Het verhaal in deze issue kan je zeer kort samenvatten: The Thing stal een kosmisch artefact van de Chitauri. Na wat beraad tussen de verschillende Cosmic Avengers besluiten ze de hulp in te schakelen van Peter Quill, tot grote ergernis van Rocket Racoon. De wasbeer heeft hem nog steeds niet vergeven dat hij het team verliet om koning te spelen. Quill begint zelf ook te twijfelen aan die beslissing. Wanneer we hem zien onderuit zakken tijdens een doodsaaie meeting wordt het wel heel duidelijk: Quill zal niet lang koning blijven.

Guardians of the Galaxy

Het nieuwe team werkt behoorlijk goed. Enkel Grimm is op dit moment geen enkele meerwaarde.

Daar zit het grootste probleem bij mij eigenlijk. Alles voelt aan als de status quo veranderen…omdat je het kàn veranderen. Begrijp me niet verkeerd: Kitty Pryde lijkt goed te passen bij de Guardians en ik hoop dat ze nog lang een deel uitmaakt van het team. Haar mutantenkracht heeft namelijk een behoorlijk handig neveneffect. Maar het ligt er nu al vingerdik op dat Quill zijn weg zal terugvinden naar zijn team.

Grimm is het enige zwakke punt in deze issue en dit vooral door de manier waarop Bendis hem schreef. De man is helemaal niet zoals we hem kennen uit de Fantastic Four en op dit moment konden ze zijn personage even goed ingevuld hebben door eender welk ander generisch Marvel personage. Kort gezegd: hij heeft weinig meerwaarde op dit moment. Wat spijtig is, want mensen waren al behoorlijk sceptisch over het nieuwe team. Marvel had ons al van de eerste issue moeten gerust stellen.

Daarom begin ik me af te vragen waarom Bendis nog steeds deel uitmaakt van het creatieve team van deze reeks. Hij heeft bewezen dat hij goeie verhalen uit zijn mouw kan schudden, maar ik vond de laatste verhalen rond Guardians of the Galaxy behoorlijk middelmatig. Maar goed, we hebben nog altijd Guardians Of Infinity om naar uit te kijken.

53%
53%
Zwak

Een zwak begin dat me eigenlijk niet echt overtuigd van Ben Grimm als volwaardig teamlid in Guardians of the Galaxy. Een issue dat lijdt onder middelmatig schrijfwerk en een gevoel geeft dat dit alles maar heel tijdelijk is. Een kortverhaal om de status quo ogenschijnlijk omver te gooien. Maar voor we het goed en wel beseffen zal alles weer zijn zoals weleer en zijn we dit allemaal vergeten. Ik hoop dat ik verkeerd zit want ik hou wel van Kitty Pryde als Star-Lady.

  • TEKENSTIJL
    8
  • VERHAAL
    4
  • SFEER
    4
Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties