Green Lantern: Sinestro Volume 1

0

Van de schrijver die ons ook Aquaman, Justice League, The Blackest Night en vele anderen bracht.

Om deze review van dit volume te kunnen volgen is het nodig om enige achtergrondinformatie te verschaffen.
Sinestro, die in dit volume samen met Hal Jordan de hoofdrol speelt, was ooit een Green Lantern. Bepaalde ontwikkelingen, waaronder de verbanning van Sinestro door de Guardians of the Universe, en zijn eigen lust naar macht zorgden ervoor dat hij geen deel meer uitmaakte van The Green Lantern Corps. Door deze gebeurtenis en de afkeer die daaruit volgde, richtte hij The Sinestro Corps op met als kerngedachte the Power of Fear, dit in tegenstelling tot The Green Lantern Corps dat the Power of Will gebruikt.
Om deze verhaallijn goed te kunnen begrijpen, is het wenselijk om eerst War of the Green Lanterns (Volume 4, pre-New 52) te lezen. Deze comic laat zien hoe Sinestro opnieuw gekozen wordt op een Green Lantern Ring te dragen en Hal Jordan tegelijkertijd de zijne verliest.

Het verhaal begint bij Hal Jordan die nu geen lid meer is van The Green Lantern Corps en zijn vroeger leven terug probeert op te nemen na het verlies van zijn ring.Hij doet een poging om opnieuw in contact te komen met Carol Ferris (de voormalige Star Sapphire), wat succesvol blijkt, en zo zijn vroegere job als piloot terug te krijgen. Na een paar volgende gebeurtenissen tussen Hal en Carol verplaatst het verhaal zich naar het personage van Sinestro.
Deze laatste is, op een afstand, zijn moederplaneet Korugar aan het bestuderen en merkt, tot zijn woede, dat The Sinestro Corps zijn bevel om zijn planeet te beschermen in de wind heeft geslagen en in plaats daarvan zijn volk tot heeft slaaf heeft gemaakt. Sinestro wordt echter opgemerkt door een ander lid van The Sinestro Corps; ze geraken verwikkeld in een gevecht, waarbij Sinestro de andere verslaat en doodt.
Sinestro reist terug naar de planeet Aarde op zoek naar zijn voormalige vriend, maar op dit moment aartsvijand, Hal Jordan.
Hal wordt door Sinestro om hulp gevraagd om diens volk te bevrijden. Sinestro geeft Hal Jordan een Powerring, waarop Hal Sinestro aanvalt met deze ring. Deze aanval mislukt echter. Sinestro legt uit dat de ring is gecreeërd uit zijn eigen wilskracht en dat hij zelf de kracht ervan bepaalt. Aangezien Sinestro de maker is van deze ring, kan deze hem niet aanvallen.

Deze hierboven beschreven gebeurtenissen maken slechts een klein deel uit van dit volume. Dit artikel heeft tot doel anderen aan te zetten tot het lezen van deze comic.

 

87%
87%
Meesterlijk

Deze comic is absoluut een must-read. Het is zeer vlot om te lezen.
Een nadeel is dat blijkt dat oudere verhalen (zoals The Blackest Night, The Brightest Day en vooral War of The Green Lanterns) moeten gelezen worden om dit verhaal goed te kunnen volgen, ondanks de stempel van 'New 52, Volume 1'.
Het wekt het verlangen op om het tweede deel te lezen: Volume 2; Revenge of The Black Hand.

  • Tekenstijl
    9
  • Verhaal
    9
  • Sfeer
    8
Share.

About Author

Mathias Deboever

Ik ben een 'newbie' om het zo te zeggen. Ik hou van dc comics, star wars, marvel movies en nog zo veel meer.

Reacties