December is de maand waarin je weer op een helse cadeautjeszoektocht moet trekken. Gelukkig helpen wij je graag uit de nood met deze geschenken voor boekenverslinders en stripliefhebbers!

The Snagglepuss Chronicles
Exit Stage Left: The Snagglepuss Chronicles

Mark Russel is al enkele jaren bezig met het heruitvinden van personages uit de Hanna-Barbera-stal. In zijn nieuwste adaptatie verandert hij de roze poema uit de cartoonreeks in een homoseksuele toneelschrijver tijdens de paranoïde jaren 50. Mark slaagt er niet enkel in om een tragisch verhaal neer te pennen, hij geeft met deze satire vlijmscherpe maatschappelijke kritiek.

Verkrijgbaar voor 15,99 euro bij Worlds’ End Comics of in je lokale stripwinkel 


De Trein Der Traagheid

De trein der traagheid

De klassieker van Johan Daisne kreeg dit jaar een nieuwe uitgave. Het verhaal over een geheimzinnige treinrit, waarin drie personen door een donker en tijdloos overgangsgebied rijdt, telt maar 84 pagina’s. De schrijfstijl van Daisne is prachtig en vlot. Ideaal voor de fan van kortverhalen.

Verkrijgbaar in de betere boekhandel

Doctor Star & Kingdom of Lost Tommorrows

Doctor Star & The Kingdom of Lost Tomorrows

Dit verhaal maakt een karakterschets van een personage met een sterke focus en een doel. De toewijding aan zijn vak kent geen grenzen en eist al snel persoonlijke offers. Doctor Star is een nevenpersonage uit Jeff Lemire’s Black Hammer-reeks maar je kan deze gewoon oppikken zonder enige voorkennis.

Verkrijgbaar voor 17,35 euro bij Worlds’ End Comics of bij je lokale striphandelaar. 


Life Of Captain Marvel #1
The Life of Captain Marvel (issues)

The Life of Captain Marvel verweeft het heden met het verleden om ons een nieuwe versie van Carol Danvers voor te stellen. Carol is in het heden een volwaardig en onmisbaar lid van de Avengers. Ze is er tot nu toe in geslaagd om haar persoonlijke demonen te ontlopen, maar dat kan je niet voor altijd. Ze keert terug naar haar geboorteplaats, maar daar loopt niet alles van een leien dakje. Een geweldige nieuwe start voor Captain Marvel, dynamisch verteld met plaats voor humor én met een visuele stijl die een streling voor het oog zijn.

Verkrijgbaar voor 4,99 euro bij Worlds’ End Comics of bij je lokale comicshop


The ‘To All the Boys I’ve Loved Before’ Paperback Collection

The ‘To All the Boys I’ve Loved Before’ Paperback Collection

Een van de filmische herontdekkingen van het jaar was ongetwijfeld de romantische komedie, waaronder To All the Boys I’ve Loved Before van Netflix, gebaseerd op de boeken van Jenny Han. Nu er onderhandelingen aan de gang zijn voor een sequel, is dit het ideale moment om de boekentrilogie te lezen. Deze Engelstalige boxset bevat het volledige liefdesverhaal van Lara Jean Song-Covey en Peter Kavinsky. Voor romantische zielen die houden van fake dating-tropes en oprechte personages.

Nu verkrijgbaar voor 21,59 euro bij bol.com

Necronomicon

Necronomicon

Wie Call of Cthulhu: The Official Video Game heeft gespeeld, en maar niet genoeg kan krijgen van het duistere universum van H.P. Lovecraft, zal maar wat graag deze bloedmooie uitgave van het Necronomicon onder de kerstboom vinden. Met Call of Cthulhu, Shadows over Innsmouth en vele andere bevat het de beste verhalen die Lovecraft te bieden heeft.

Nu verkrijgbaar voor 30,54 euro bij bol.com


Suske & Wiske – Boemerang

Boemerang is het tweede hommage-album aan Vlaamse striphelden Suske en Wiske en toont ons een dystopische wereld waarin stofzuigerverkoper Theofiel de macht gegrepen heeft. Klassewerk van Conz en Steven Dupré.

Nu verkrijgbaar voor 7,99 euro bij bol.com

Suske en Wiske - Boemerang

Batman: White Knight
Batman: White Knight

Wat als…. de Joker plots Gothams grootste held wordt? Met Batman: White Knight draait Sean Murphy de rollen om!

Nu verkrijgbaar voor 24,99 euro bij bol.com


The Melancholy Death of Oyster Boy

The Melancholy Death of Oyster Boy

Wie de prachtige expo van Tim Burton op C-mine nu al mist, vindt z’n heil in de nieuwe uitgave van Burtons versjes en verhaaltjes over een bende bizarre en akelige kindertjes.

Nu verkrijgbaar voor 14,99 euro bij bol.com

Blankets

Blankets

Niets zo gezellig als tijdens deze koude winterdagen knus onder een dik deken kruipen. Dekens nemen een centrale rol in de graphic novel Blankets in, die ook je hart zal verwarmen.

Verkrijgbaar voor 29,95 euro bij Worlds’ End Comics of bij je lokale comicshop


Crazy Cat Lady
Crazy Cat Lady

Je hebt kattenliefhebbers, kattenbaasjes en dan heb je nog een niveau hoger: crazy cat lady. Voor die laatste categorie raden we dit boek graag aan.

Nu verkrijgbaar voor 17,50 euro bij bol.com


The Dollmaker of Krakow

The Dollmaker of Krakow is een hartverwarmend verhaal met een beetje magie. Het heeft een zwaar thema, maar het is zo mooi, perfect om aan die ene boekenwurm te geven!

Nu verkrijgbaar voor 18,99 euro bij bol.com

The Dollmaker of Krokaw

Harry Potter Hogwarts

Harry Potter A Pop-Up Guide to Hogwarts

Het perfecte cadeau voor de Potterhead voor wie je nog iets speciaals zocht! De pop-ups brengen Hogwarts tot leven en tonen zelfs Hogsmeade en het Forbidden Forest!

Nu verkrijgbaar voor 47,96 euro bij bol.com

The Hunger Games

The Hunger Games 10th Anniversary

The Hunger Games bestaat dit jaar 10 jaar! Heb je meer redenen nodig om de reeks nog eens te kopen met een mooie nieuwe cover? De 10th anniversary trilogy-versies van de boeken stappen af van de Mockingjay-pin en gaan voor een abstracte en grafische weergave van de locaties waar het betreffende boek zich het meest afspeelt. Gewoon prachtig.

Nu verkrijgbaar voor 8,99 euro bij Amazon


Storytel
Storytel

Wil je een boek geven maar heb je echt geen idee welk en vind je een papieren bon van de lokale boekenhandel wat saai? Zin in iets originelers? Misschien is een maand Storytel wel een idee? Storytel is een streamingdienst zoals we die kennen maar met luisterboeken in plaats van films en series!

Nu verkrijgbaar via de website van Storytel.


Spiderverse

Amazing Spider-Man: Edge of Spider-Verse

Wie na Spider-Man: Into the Spider-Verse zin heeft in meer, geef je de start van Spider-Verse in de comics cadeau met vijf uiteenlopende, heel speciale Spider-Men.

Verkrijgbaar voor 13,75 euro bij Worlds’ End Comics of bij je lokale comicshop

Coda

Coda volume 1

Ken je iemand die fan is van Mad Max en The Lord of the Rings? Deze dynamische mash-up is geweldig cool getekend én raakt je ziel.

Verkrijgbaar voor 9,99 euro bij Worlds’ End Comics of bij je lokale comicshop


De Jaren Eppo
De Jaren Eppo

Een terugblik op de gouden jaren van de Nederlandse stripindustrie. Het ergert, boeit en ontroert. Het verdient een plek in de boekenkast van elke stripliefhebber.

Nu verkrijgbaar voor 24,95 euro bij bol.com


Conjuring Of Light

A Conjuring of Light

Je laat een geliefde misschien best niet beginnen met dit einde van de Shades of Magic-trilogie, dus als ze de vorige boeken nog niet hebben: geef hen gerust alle boeken uit de reeks.

Nu verkrijgbaar voor 15,99 euro bij bol.com

DeadEndia

DeadEndia; The Watcher’s Test

Bovennatuurlijk, frivool, episch én inclusief. We kunnen ons niet inbeelden hoe je niet verliefd kan worden op de plezierige comic van Hamish Steele.

Nu verkrijgbaar voor 14,99 euro bij Bol.com

Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties