Future State: Wonder Woman introduceert een nieuwe wonderlijke vrouw die er is om te blijven.
Schrijver en tekenaar: Joëlle Jones
Uitgever: DC Comics
Verschijningsdatum: 2 februari 2021

Diep in het hart van de Amazonewoud leeft een mythische legende: Wonder Woman. Dit is niet de prinses van het eiland Themiscyra, maar wel een échte Amazone – waardoor de Griekse achtergrond van het personage gemixt wordt met Braziliaanse legenden. Maak kennis met Yara Flor, een gloednieuw personage dat veel meer verhalen verdient dan enkel de twee nummers van Future State: Wonder Woman.

Future State: Wonder Woman is nu een echte Amazone

Future State: Wonder Woman #1 en #2 is een spoedcursus Yara Flor, de Wonder Woman uit de nabije toekomst. De heldin jaagt op een hydra omdat het afgekapt hoofd toegang zou verschaffen tot het dodenrijk van Hades. Yara wil een overleden vriendin terug uit de dood halen.

© DC Comics

In de twee korte nummers leren we dat Yara nogal een heethoofd is die met veel roepen, tieren en weinig denken zich in de strijd gooit. Er brandt een hevig vuur in deze Wonder Woman. Ze is een plezier om te lezen, en vooral in interactie met nevenpersonages zoals de Caipora (een ondeugende bosgeest uit Brazilië) en haar vliegend koppig paard Jerry.

Schrijver en tekenaar Joëlle Jones (Lady Killer, Catwoman) jongleert met werelden: Griekse, Braziliaanse, hedendaagse en met de natuur. In haar scenario geeft ze het personage een aanstekelijke eigen stem, en een kortverhaal vol kleine verrassingen.

De tekeningen van Jones zijn simpelweg prachtig met gedetailleerd en opvallend character design. Jordie Bellaire doet je met haar kleuren transporteren naar de jungle en de clashende tinten passen goed bij de mengelmoes van mythes en ideeën, terwijl letterzetter Clayton Cowles de unieke stemmen van de personages kracht bijzet.

© DC Comics

Een verschil met andere Future State-comics

In tegenstelling tot Harley Quinn loopt deze Future State-titel niet te snel af. Bovendien sijpelt het overkoepelende narratief van Future State niet eens door, waardoor de comic een gefocust verhaal kan vertellen. Twee nummers is perfect om Yara Flor en haar wereld van Griekse en Braziliaanse fusionkeuken in te leiden. Maar er is goed nieuws voor wie er – net zoals ik – niet genoeg van krijgt.

Wonder Woman wordt Wonder Girl

In mei krijgt ze haar eigen langlopende reeks binnen het universum van DC. In Wonder Girl zullen we lezen hoe de jonge Yara van haar thuis in Idaho naar Brazilië trekt waar haar roots liggen, of hoe een meisje de vrouw uit deze Future State-titel geworden is. Het creatieve team met Jones, Bellaire en Cowles keert terug.

Wie op dit eigenste moment meer wil lezen met Yara Flor in de hoofdrol, kan ook Future State: Superman/Wonder Woman oppikken. Ook een van de betere Future State-reeksen, zeg dat ik het gezegd heb.

Future State: Wonder Woman #1 en #2 is nu verkrijgbaar in comic shops.

8 Plezierig

Buig voor de nieuwe Wonder Woman. Future State: Wonder Woman is een van de beste titels onder die noemer.

  • Verhaal 8
  • Tekenstijl 8
Share.

About Author

Matti Meurisse

Tekent als het past, kijkt veel te veel films en series als het niet past en verkent ondertussen de wereld der comic books.

Reacties