Future State: Harley Quinn is een cadeautje voor fans van de film van Harley.
Schrijver: Stephanie Philips
Tekenaar: Simone Di Meo, Toni Infante en Tamra Bonvillain
Uitgever: DC Comics
Verschijningsdatum: 2 februari 2021

De Future State-reeks van DC Comics – losstaande verhalen met de personages van DC in de nabije toekomst – is het enige wat overblijft van wat de zoveelste herlancering (en vervanging) van DC’s superhelden moest zijn. Een ontslaggolf en epidemie later krijgen we in de plaats smakende kortseries door talentvolle makers met een overkoepelend verhaal dat niet in elke Future State-titel nadrukkelijk aanwezig is.

Future State zal geen geschiedenis schrijven (collega Dennis vindt de reeks zelfs weinig overtuigend), maar het format geeft je wel de kans om snel en kort kennis te maken met (nieuwe) striphelden, tekenaars en scenaristen. In Future State: Harley Quinn schrijft Stephanie Philips een herkauwd miniverhaal voor Harley, uitgetekend door de talentvolle Simone Di Meo met opvallende neonkleuren van Tamra Bonvillain.

© DC Comics

Future State: Harley Quinn is een opstapje naar meer

Birds of Prey gezien en zin in Harley Quinn op papier? Wie de sprong nog niet heeft durven wagen, kan zonder twijfelen deze tweedelige reeks oppikken. De opzet is simpel: Scarecrow moet de boeven van Gotham oppakken en schakelt daarbij de hulp in van Harley. De grootste boef op hun bord: Black Mask, de schurk uit de film.

Stephanie Philips (Artemis & The Assassin, The Butcher of Paris) heeft het titelpersonage in de vingers. Haar geestige dialogen en monologen klinken zoals Margot Robbie uit Birds of Prey of Kaley Cuoco in de tekenfilmserie.

Philips brengt binnenkort nog een Harley Quinn-serie uit, een terecht gevolg. De scenariste moet er in deze Future State-titel te snel een einde aan maken, de ontknoping komt abrupt, dus een langlopende reeks kan Philips alleen maar meer ruimte geven om te doen wat ze wil.

© DC Comics

Flitsend futuristisch tekenwerk

Future State: Harley Quinn lees je misschien nog het meest voor de tekeningen. Simone Di Meo verscheen pas op onze radar voor zijn werk in het recente We Only Find Them When They’re Dead. De tekenaar valt op met zijn dunne lijnen, expressieve personages en vooral unieke camerastandpunten die actie, humor en gevoel onderstrepen.

Di Meo krijgt in het tweede nummer de hulp van invaller Toni Infante. Die tekent iets cartoonesker, maar zonder storend verschil omdat Infante ook met die camerahoeken speelt. Bovendien blijven de kleuren van Tamra Bonvillain consistent voor een echte neon future vibe.

Future State: Harley Quinn #1 en #2 zijn nu verkrijgbaar bij je comic shop.

7 Smakelijk

Future State: Harley Quinn is een plezant tussendoortje voor de fans van het personage.

  • Verhaal 6
  • Tekenstijl 8
Share.

About Author

Matti Meurisse

Tekent als het past, kijkt veel te veel films en series als het niet past en verkent ondertussen de wereld der comic books.

Reacties