In deze broeierige augustusmaand brengt Marvel Comics de fans aan de kook met de terugkeer van The Fantastic Four. Marvel’s First Family heeft weer een eigen comic onder de bezielende leiding van Dan Slott en Sara Pichelli.

Schrijver: Dan Slott
Tekenaar: Sara Pichelli, Simone Bianchi
Inkleurder: Sara Pichelli, Jeremy Reese
Uitgever: Marvel Comics
Verschijningsdatum: 7 augustus 2018

Fantastic nieuwsDat de FF zouden terugkeren was inmiddels het slechtst bewaarde geheim in comicland. De lezers werden al even lekker gemaakt in de serie Marvel-Two-in-One en deze eerste Fantastic Four-comic is de ontknoping van een verhaal dat door oplettende lezertjes al werd gespot toen Doom in de voetsporen trad van Iron Man.

Dit eerste issue is verdeeld in een aantal korte hoofdstukjes waarin we de leden van The Fantastic Four volgen. Na maanden zijn Johnny Storm (The Torch) en The Thing gestopt met zoeken. Misschien is het tijd om verder te gaan met leven? En wanneer onze vrienden klaar zijn voor een nieuw hoofdstuk gloort daar ineens weer wat hoop aan de horizon.

Fantastic thing aliciaThe Fantastic Four staan binnen het Marvel Universum niet alleen voor een harmonieuze familie, ze zijn ook een baken van hoop. Een symbool waar de mensen naar reiken in geval van nood. Slott doet er alles aan om je dit als lezer te laten voelen. En als daar dan ineens de afsluiter van het issue is, dan word je als lezer toch wel een beetje blij.

Sara Pichelli is in vorm. Ze weet overtuigend de achtbaan van emoties te verbeelden waar de personages doorheen gaan gedurende dit issue. Haar Human Torch heeft nog wat werk nodig. Hij oogt wat stijfjes. En er is een prettige surprise! Het laatste hoofdstuk wordt getekend door de Italiaanse tekengod Simone Bianchi!

Het is alleen jammer dat het laatste hoofdstukje niet dezelfde introductie krijgt als de Fantastic Four in het hoofdverhaal. Daardoor kun je helaas niet zeggen dat dit een titel is die toegankelijk is voor nieuwe lezertjes. Vaste Marvel-lezertjes kunnen echter hun hart ophalen aan deze fijne comic.

7 Goed

Het zat er al tijden aan te komen! The Fantastic Four is terug en ondanks wat problemen wist het de juiste snaar te raken.

  • Verhaal 7
  • Tekenstijl 7
  • Sfeer 8
Share.

About Author

Dennis Van Beek

Leest boekjes met plaatjes en praat daar dan over op Geekster. Heeft ook een mening over andere dingen.

Reacties