De tijd gaat hard. Het is alweer bijna 20 jaar geleden dat The Exiles het levenslicht zagen. Ze waren een creatie van Judd Winick en Mike McKone en waren in den beginne vooral bedoeld als een variatie op de What-if-comics bij Marvel. Zogenaamde ‘Wat als’-verhalen.  Het was meteen een goed excuus om Blink en Morph, twee populaire figuren uit de populaire nineties crossover Age of Apocalypse, in een comic te stoppen. 
Schrijver: Saladin Ahmed
Tekenaar: Javier Rodriguez
Uitgever: Marvel Comics
Verschijningsdatum: 11 april 2018

Inmiddels maken de Exiles zich op voor een reboot onder een nieuw creatief team. Blink is het kloppende hart. Voor de rest zijn er alleen maar nieuwe leden te bewonderen zoals een jongere Kang the conqueror in een Iron Man-pak, een oudere Kamala Khan in verzetskledij. De cover belooft de lezer ook nog een mini Wolverine en de Valkyrie zoals we die kennen uit de film Thor: Ragnarok. Voor deze eerste issue is dat verder redelijk irrelevant.

Exiles 1 intro

Een wezen genaamd The Unseen mijmert wat in zichzelf. Ooit was hij Nick Fury maar nu is hij gedwongen om vooral gade te slaan. Hij zag hoe meer en meer alternatieve dimensies ten prooi vielen aan de Time Eater. De aangewezen persoon om dat te stoppen is natuurlijk Blink, die net met haar tante zit te eten. Ze wordt door ruimte en tijd gestuurd om een team samen te stellen waarmee ze de Time Eater de baas kan. Maar is ze nog op tijd?

Exiles is een lastige titel. De eerste reeks verzandde in zijn eigen irrelevantie doordat het in zijn eigen bubbel leefde, die gevuld was met alternatieve versies van bestaande personages. Niets van wat er gebeurde, beklijfde. Het is te hopen dat de makers van deze nieuwe versie dat weten te vermijden.

Het eerste issue is vrij sterk. De personages krijgen een goede introductie en het plot wordt prima opgebouwd. Je hoeft het niet leuk te vinden, maar het is absoluut goed te volgen. Het team is goed en gevarieerd samengesteld. De conflicten hangen nu al in de lucht.

Ook met het tekenwerk is niks mis. Javier Rodriguez stijl doet denken aan Chris Samnee. De manier waarop de tekenaar zijn pagina’s ontwerpt, is om van te smullen. De spread waarop The Unseen het uitgangspunt van het verhaal uitlegt, is daar een sprekend voorbeeld van.

Het is een goed begin van een hopelijk amusante serie.

7 Goed

The Exiles zijn terug. En het moet worden gezegd dat dit een goed begin is. Hopelijk verzuipt het niet in de alternatieve werelden, want dan kan dit best wat worden.

  • Verhaal 7
  • Tekenstijl 8
  • Sfeer 7
Share.

About Author

Dennis Van Beek

Leest boekjes met plaatjes en praat daar dan over op Geekster. Heeft ook een mening over andere dingen.

Reacties