Domino wordt natuurlijk vooral overschaduwd door de terugkeer van Gail Simone bij Marvel Comics. De schrijfster is het voorbije decennium na lange runs op onder andere The Suicide Squad, Birds of Prey en Batgirl synoniem geworden voor DC Comics. Maar haar eerste superheldenwerk was toch een zekere merc with a mouth in 2002. 

Schrijver: Gail Simone
Tekenaar: David Baldeon
Uitgever: Marvel Comics
Verschijningsdatum: 11 april 2018
[/column

In 1990 bezongen de gebroeders Wauters het mysterie Domino in een lied waarmee de oortjes van deze recensent wekenlang werden gegeseld. Maar ze hadden een punt. Want waarom eigenlijk geen Domino? Het is niet alleen haar schoonheid, welvingen en prachtig haar. Ze is een soort kruising tussen Longshot en The Punisher. Een huurlinge die altijd geluk heeft en met een voorliefde voor geweren. Dat schreeuwt om een eigen reeks.

Domino aktie

Simone introduceert het personage nog maar eens bij de lezertjes en geeft haar een entourage om mee te werken. Wie haar DC-werk kent zal niet verrast zijn. Ze vecht niet alleen tegen haar vijanden. Ze vecht ook tegen het grillige karakter van haar krachten. En de cliffhanger van deze issue? Amai, het is alweer tijden geleden dat een eerste issue zo’n sterk einde kende.

Hoewel Domino er zeker mag zijn, moet wel worden gezegd dat het vanuit een vrouwelijk perspectief wordt geschreven. Tuurlijk is onze heldin knap. Het verhaal draait vooral om haar vriendschappen en natuurlijk de actie die bij iemand in haar werkveld hoort.

Grafisch mag Domino er zeker wezen. David Baldeon is geen debutant, maar zijn stijl heeft een eigen signatuur en stiekem verdient hij nu wel een echte doorbraak bij het grote publiek. Zijn werk is heel plezierig om naar te kijken en torent boven het middelmatige werk van veel van zijn collega’s uit.

Voor nieuwe lezers is dit een prima issue. De mensen die Domino al kennen, zullen zich misschien vervelen met de introductie die iets te lang duurt. Hopelijk maakt de eerder genoemde cliffhanger de ergernis goed.

Het is verder een prima comic.

7 Goed

Waarom was er niet eerder een soloserie rondom Domino? Simone en Baldeon geven het personage een prima introductie en een dijk van een cliffhanger in deze comic.

  • Verhaal 7
  • Tekenstijl 8
  • Sfeer 7
Share.

About Author

Dennis Van Beek

Leest boekjes met plaatjes en praat daar dan over op Geekster. Heeft ook een mening over andere dingen.

Reacties