Diamond Comics kondigt de best verkopende comics van 2019 aan

0

Diamond Comics, de distributeur van Amerikaanse comics richting de stripwinkels, maakte de lijst van haar top 10 van best verkopende comics van 2019 bekend.

Losse Comics

In 2019 werden er 4% meer issues via Diamond Comics verkocht dan in 2018. Marvel Comics overheerst de top 10 van losse comics met maar liefst 7 noteringen. Dat is hetzelfde als in 2018. DC Comics levert een notering in en ziet hoe Spawn 300 zich in de lijst nestelt namens Image. Het is voor hen een schrale troost dat de nummer 1-positie wordt ingenomen door Detective Comics #1000.

Ook opvallend: event-nummers verkopen.

Diamond Comics 2019 winnaar

©DC Comics

Titel Uitgever
Detective Comics #1000 DC Comics
Spawn #300 Image Comics
X-Men #1 Marvel Comics
Black Cat #1 Marvel Comics
DCeased #1 DC Comics
Absolute Carnage #1 Marvel Comics
Marvel Comics #1000 Marvel Comics
House of X #1 Marvel Comics
Powers of X #1 Marvel Comics
War of Realms #1 Marvel Comics

 

Graphic Novels

In 2019 zakte de graphic novel-verkoop via Diamond Comics met 2%. Een verbetering ten opzichte van 2018 toen de verkoop met 8% daalde.

Er vindt een spectaculaire verschuiving plaats in deze lijst. Marvel Comics won in 2018 nog soeverein met Infinity Gauntlet. In 2019 weet deze uitgever geen enkele top 10-notering te behalen.

Image Diamond Comics winnaar

©Image Comics

DC Comics breidt uit en gaat van 3 naar 5 noteringen. Image Comics gaat van 6 naar 4 noteringen. De nieuwe binnenkomer in de lijst is Dark Horse met het eerste deel van de Umbrella Academy. Maar de winnaar is Watchmen. Je zou denken dat sinds 1987 zo’n beetje iedereen en zijn oude moer deze titel heeft gelezen. Nope! Hier speelt ongetwijfeld de publiciteit rondom de tv-serie mee.

Titel Uitgever
Watchmen DC Comics
Saga Volume 1 Image Comics
Umbrella Academy Vol 1: Apocalypse Suite Dark Horse
Monstress Volume 1 Image Comics
Mister Miracle DC Comics
Die Vol 1: Fantasy Heartbreaker Image Comics
Batman: White Knight DC Comics
The Walking Dead vol 31 Image Comics
Batman: The Killing Joke DC Comics
Batman: Damned  DC Comics

 

Opvallend is de tweede plek voor Saga. De makers van de comic namen een jaar pauze en het lijkt erop dat het geen enkel effect heeft op nieuwe lezers. Ze blijven maar komen. Robert Kirkman zette dit jaar een punt achter The Walking Dead. Huilende lezertjes droogde hun tranen met de 31ste en voorlaatste bundel.

Trouwe Geekster-lezers zien ook opvallend sterke noteringen voor DIE Vol. 1 en Mister Miracle. Twee titels die ook terugkwamen in Geeksters eigen lijst (en podcast). Overlaad onze comic-redacteuren nu niet meteen met lof. Het eerste deel van Monstress maakt een redelijk sprong in de lijst. En laten ze deze comic nu helemaal hebben gemist.

Share.

About Author

Dennis Van Beek

Leest boekjes met plaatjes en praat daar dan over op Geekster. Heeft ook een mening over andere dingen.

Reacties