De saga Amoras 2047

0

Amoras 2047, we hadden het er al eerder over, maar vandaag werden we uitgenodigd om samen met de pers de laatste golf informatie over ons heen te krijgen. De voorbije maanden kregen we mondjesmaat meer en meer te zien van het ambitieuze project. Maar ter mentale voorbereiding voor het album geven we jullie uiteraard een post met een mooie samenvatting én een exclusieve sneak peek!

Amoras 2047 viert de 100e verjaardag van Willy Vandersteen, geestelijke vader van Suske & Wiske. De komende 2 jaar mogen we nieuwe albums verwachten die de saga volledig zullen afronden maar geen vrees, ieder album op zich werkt ook als een afzonderlijk avontuur. De volledige saga is gericht op mensen die opgegroeid zijn met de klassieke Suske & Wiske-strips. Het is brutaler, het is bloederig, er wordt in gekust en gevloekt, het lijkt er op dat onze vertrouwde helden samen met ons zijn volwassen geworden and it’s about time.

Het verhaal

Professor Barabas wordt gevraagd op een conferentie om samen met andere knappe bollen na te denken hoe ze zich uit de economische crisis kunnen redden. Barabas heeft al een tijdje het vermoeden dat er ingebroken wordt in zijn laboratorium, maar kan niet echt de duim leggen waarom. Dus vraagt hij aan Suske & Wiske om tijdens zijn afwezigheid op z’n huis te letten. Wiske wil van deze tijd gebruik maken om een kleine tijdvakantie in te plannen, bestemming: het eiland Amoras, jaar 2047. Terugkeren waar het allemaal begonnen is, a full circle. Onze vrienden horen een geluid en verstoppen zich in de teletijdsmachine. Ze zien hoe Lambik & Jerom toekomen, Lambik heeft de voorbije jaren IT lessen gevolgd en denkt op z’n eigen manier de crisis te kunnen verhelpen. Hij maakt een fout en vernietigt hiermee de teletijdsmachine. Deze explosie brengt Suske & Wiske bij hun bestemming, maar gescheiden van elkaar. Suske moet Wiske zien terug te vinden vooraleer Krimson haar vindt, want die schuilt al jaren op het eiland…

Hoe zal het er uitzien?

Hier gaan we geen woorden aan vuil maken en het jullie gewoon tonen. Wij zijn alvast gruwelijk onder de indruk. Dikke pluim aan de artiesten om de personages herkenbaar te maken in de nieuwe stijl. Dus, without further ado, hier een exclusieve voorpublicatie van Amoras 2047.

Klik op onderstaande foto’s om ze groter te bekijken.

amoras1 amoras2
Scan0006     Scan0009

Scan0008Scan0007

Smaakt naar meer? Ik dàcht het wel! Amoras 2047 ligt op 8 mei in de betere boekenhandel! Wij schuiven alvast aan. Jullie ook?

Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties