Chrononauts, Mark Millar’s nieuwe project na Kick-ass

1

The times they are a-changing. Als er dezer dagen een sci-fi verhaal onze richting uit komt gevlogen, dan is dat diepgeworteld in een zekere ernst en serieusheid. Wanneer je leven of het voortbestaan van het universum op het spel staat, is er weinig ruimte voor humor. Maar toen kwam Guardians of the Galaxy, zwaaiend met uitgestoken middelvinger, dat toonde dat sci-fi ook keiharde fun kan zijn. Mark Millar‘s Chrononauts zal diezelfde sfeer proberen op te roepen.In plaats van de ruimte, is deze keer de tijd onze final frontier.

Chrononauts stelt de vraag: ‘Wat als we tijd verkenden zoals we nu het heelal verkennen? Met een expeditieteam vol knappe bollen die hun opdracht volbrengen terwijl de hele wereld live meekijkt?’. Millar omschrijft het als ‘Apollo 13 meets The Time Machine‘ en vertrok vanuit het idee: de eerste stap van de mensheid in het verleden. De Amerikaanse vlag planten op Amerikaanse bodem nog voor Columbus er een stap op zette. Maar uiteraard gaat er van alles verkeerd waardoor deze 2 mannen vast komen te zitten in deze tijdstroom. Ze doen er alles aan om de weg terug naar huis te vinden, maar zitten tegelijk in een positie waar ze een ongelooflijk voordeel hebben tegenover de rest van de wereld.

De tekeningen zullen verzorgd worden door Sean Murphy, die enorm enthousiast is dat hij eindelijk kan werken aan een komisch verhaal. ‘Ik krijg zelden de kans te kunnen werken aan een verhaal met komedie in, dus dit project is een plezier om aan te werken,” zegt Murphy “Voor de sci-fi ontwerpen heb ik de pakken behoorlijk retro geïnterpreteerd—zoals F1 racepakken uit de 1960s. Het is fun & speels, het past beter bij de toon van de personages.”

In maart 2015 mogen we de eerste verhaallijn verwachten over een spanne van vier issues, daarna zijn er nog twee reeksen gepland. Wat je nog mag verwachten? Als ik een gokje mag wagen, dan zit er zeker een filmadaptatie te loeren.

Entertainment Weekly heeft een exclusieve preview, dus zeker checken als je tijd hebt.

Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties