Brussel viert de negende kunst met het Stripfeest

1

Van 2 tot 4 september kun je in Brussel voor de zevende keer terecht voor het Stripfeest, een festival gehuld aan het stripverhaal in al zijn vormen.

Het Stripfeest werd op poten gezet in 2010 en ontvangt sindsdien jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers. Op het gratis stripfestival is elke stripliefhebber, groot of klein, welkom in het Warandepark om heel wat te ontdekken. Stripmusea, tentoonstellingen, striphandelaren, lezingen, workshops, veertig grote en kleine uitgeverijen en maar liefst 250 auteurs waar je langs kan gaan voor een gegeerde handtekening! Daarnaast zijn er ook rondleidingen, een nocturne en heel wat andere activiteiten in onze hoofdstad.

Nederlandstalige Ballon Media pakt groot uit

De veertig stripuitgeverijen bieden heel wat plezierige activiteiten aan. Zo viert Le Lombard, de uitgeverij achter Thorgal, Kuifje en De Smurfen, haar zeventigste verjaardag. Meer dan vijftig auteurs komen signeren. Er zijn tentoonstellingen, boeiende lezingen, tekencursussen voor kinderen en meer. Le Lombard reikt er ook haar jaarlijkse prijs Raymond Leblanc uit voor jong striptalent.

Naar goede gewoonte vindt ook het Robbedoesfestival opnieuw plaats, een grote bijeenkomst voor fans van Robbedoes en de strips van Dupuis. Met signeersessies van je favoriete auteurs (zoals de eregasten Delaf en Dubuc van Mooie navels), interviews en workshops voor kinderen. Je ontdekt er ook de eerste beelden van Zombillenium, de animatiefilm gebaseerd op de gelijknamige stripreeks!

Een andere grote blikvanger is ongetwijfeld de aanwezigheid van Ballon Media waar je voor het eerst terechtkan voor een uitgebreide waaier aan Nederlandstalige albums van Ballon, Ballon Comics, Dargaud, Dupuis, Casterman en meer. Deze keer wordt ook de bekende Belgische cowboy in de bloemetjes gezet want het is de zeventigste verjaardag van Lucky Luke! Ballon Media organiseert signeersessies met onder andere Surzhenko, Zidrou en Geert de Weyer van het ultieme naslagwerk België gestript.

De moordenaar van Lucky Luke cover

Ontdek stripscholen, lezingen en andere activiteiten

Kriebelt het om zelf te leren striptekenen? Dan kun je ongetwijfeld terecht bij de verschillende nationale en internationale scholen om je tekenpotlood te scherpen en kennis op te doen van het stripmaken. Ook aanwezig is het Franstalige Belgotaku, de community voor fans van popcultuur uit Azië. Het Stripfeest zet dit jaar het beeldverhaal uit Quebec in de kijker. Vergezeld door lezingen, ontmoetingen met auteurs uit Quebec, signeersessies, tentoonstellingen, animaties en workshops.

Naast de vele lezingen rond alle dimensies van de negende kunst, van esthetiek tot maatschappelijke impact, zijn er tentoonstellingen rond de Belgische strip en zelfs rond Star Wars. Zondag kun je je ogen uitkijken op de Balloon’s Day Parade met gigantische ballonnen van je favoriete strippersonages. Ook is er de speciale Kuifje Rally, met meer dan tachtig auto’s en moto’s die te zien waren in de strips van Kuifje.

Geekster als officieel ambassadeur van het Stripfeest

Voor wie niet aanwezig kan zijn op deze hoogmis van het beeldverhaal, geen nood! Geekster zal als ambassadeur van het Stripfeest uitgebreid verslag brengen van al dit lekkers. Bovendien kun je het festival live vanuit je luie stoel volgen op onze sociale media-kanalen!

Ontdek het volledige programma op de website van het Stripfeest en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram voor onze avonturen in Brussel!

Share.

About Author

Matti Meurisse

Tekent als het past, kijkt veel te veel films en series als het niet past en verkent ondertussen de wereld der comic books.

Reacties