Black Widow en meer nieuwe comics die je deze week moet lezen

0

Dennis en ik lazen de voorbije twee weken heel wat nieuwe comics. We kozen er vier nieuwe reeksen uit die je zeker eens moet uitproberen.

Naomi #1 door Brian Michael Bendis, David F. Walker en Jamal Campbell (8/10, Matti)

Jessica Jones, Miles Morales en Riri Williams zijn enkele van de personages die scenarist Brian Michael Bendis bedacht voor Marvel. Nu hij overgestapt is naar DC Comics, schudt hij samen met David F. Walker en Jamal Campbell het nieuwe personage Naomi uit zijn mouw. Naomi is een nieuwe serie onder Wonder Comics, de overkoepelende reeks gericht naar tieners.

De comic toont welke impact superhelden hebben op de alledaagse wereld. Voor de inwoners van een klein stadje is Superman een god, dus je kan je wel inbeelden dat het plaatsje in rep en roer staat na zijn passage. Naomi is bezeten door Superman en hoopt stiekem dat ze zoals hem kan zijn. Is haar hoop tevergeefs of zit er daadwerkelijk een supermenselijk kantje aan haar adoptieverleden?

Naomi kan een heel warme superheldenreeks worden. Of het nu volgt wat voorspelbaar is, of iets heel zots doet: het hart zit op de juiste plaats. Gegronde superheldenverhalen hebben soms meer impact dan epische, wereldvernietigende vertelsels.

Marvel Comics Presents #1 (7/10, Dennis)

In de jaren tachtig was Marvel Comics Presents een anthologietitel waarin Marvel nieuwe talenten liet ruiken aan het vak van comics maken. Soms zaten er ook verhalen van meer ervaren makers tussen. En ineens is daar weer een nieuwe incarnatie van deze reeks.

Dit eerste issue bevat een voorlopig nietszeggend vervolgverhaal met Wolverine in de hoofdrol. Charles Soule en Paulo Siqueira diepen weer wat uit Logans verleden op. Het maakt nog geen indruk. Het laatste verhaal waarin Ann Nocenti en Greg Land Captain America samenbrengen met een stuntend meisje is aardig.

Maar de grote winnaar is het tweede verhaal waarin Greg Pak en Tomm Coker teruggaan naar de Tweede Wereldoorlog en Namor opvoeren. Een fraaie karakterstudie van de echte Atlantische koning (fuck Aquaman) en hoe hij een buitenstaander is in de mensenwereld. Al met al een aardige opener.

Black Widow #1 door Jen en Sylvia Soska en Flaviano (7/10, Matti)

Wie sterft in de comics van Marvel blijft nooit lang dood. Het heengaan van Black Widow aan de hand van een slechte Captain America was van korte duur. Nu is Natasha Romanoff terug met een nieuwe reeks die haar meedogenlozer dan ooit moet maken. Aan het creatieve roer staat de Soska-tweeling, die scoren met kleine horrorfilms, en de Italiaanse tekenaar Flaviano.

In de Black Widow-reeks van Nathan Edmondson en Phil Noto zagen we Natasha als globetrotter, trekkend van het ene exotisch land naar het andere om doelwitten uit te schakelen. De nieuwe serie start kleinschaliger met Black Widow als bodyguard van haar moordenaar (weliswaar de goede versie van Steve Rogers). Tijdens die aanvaring beseft ze echter dat ze steeds op de remmen moet staan. Natasha reist naar het beruchte Madripoor waar ze de makers van een live moordspel achterna zit.

Het verhaal gaat voorlopig een beetje alle kanten op en de Europees aanvoelende tekeningen van Flaviano zijn een beetje te cartoonesk (wat een contrast ook met de schilderijen van zijn voorganger). Toch zit er veel potentieel in de nieuwe richting die Black Widow uitgaat, net door de verrassende samenstelling van het creatieve team.

Invaders #1 door Chip Zdarsky (8/10, Dennis)

Marvel viert dit jaar haar tachtigste verjaardag. In dat kader duiken ze in hun rijke verleden en brengen ze wat oude titels terug. Invaders is er zo een. Captain America, Namor en de originele Human Torch vormden in de jaren zeventig een team dat avonturen beleefde tijdens de Tweede Wereldoorlog.

In dit issue maakt Namor zich op voor een grootscheepse oorlog met de landbewoners van de aarde. Het is een verhaallijntje dat al speelde in het vorige maand verschenen Namor: Best Defense. Sterker nog, je mag beweren dat zelfs het korte verhaal rondom Namor in het hierboven genoemde Marvel Comics Presents ook in het verlengde ligt van dit gegeven. Ook hier wordt er, met behulp van twee tekenaars, een verhaal geschetst waarin blijkt dat de daden van Namor hun oorsprong hebben in iets dat er tijdens de Tweede Wereldoorlog gebeurde. Dat heeft zijn kijk op de mens veranderd. Maar wat?

Jezus, Marvel… Zijn jullie gewoon onder onze neuzen aan het toewerken naar een nieuw onbekend event? Count me in. Voorlopig bespelen jullie bij mij de juiste snaren.

Share.

About Author

Matti Meurisse

Tekent als het past, kijkt veel te veel films en series als het niet past en verkent ondertussen de wereld der comic books.

Reacties