Beste nieuwe strips: week van 4 februari

0

Wat zijn dé Amerikaanse comics van het moment? En welke integrale uitgave van een Europese reeks hoor je gewoonweg gelezen te hebben?

Het aanbod leesplezier is groot en blijft elke week groeien. Gelukkig zijn wij er om je wegwijs te maken in de geweldige wereld van het beeldverhaal. Elke week kiezen wij onze favoriete uitgaves van het moment als ideale leestips, gaande van Europese strips tot single issues en hun verzamelde versies!

Nieuwe single issues en Europese strips

mirror
Matti’s tip: Mirror #1
(Emma Ríos & Hwei Lim)

De schrijfster van het mystieke Pretty Deadly staat klaar om ons opnieuw te verrassen. Het verhaal van Mirror blijft voorlopig nog vaag. Een pratende hond (een terrorist, blijkbaar), een idealistische tovenaar en een laboratoriumrat zijn op een queeste naar aanvaarding. Ik ben op het punt gekomen dat ik zo goed als alles wil lezen van Image Comics, net als deze dus.

maximeconstance
An-Sofies Tip: Maxime & Constance 2 – Winter 1781: Een bruid ontwaakt
(Marc-Antoine Boidin & Bernard Yslaire)

Maxime & Constance vormen, chronologisch gezien, de tweede cyclus in “De oorlog van de Sambers”, een lang verhaal over familiedrama’s. In dit langverwachte vervolg op het eerste album (dat intussen al van najaar 2014 dateert) worden alle eindjes aan elkaar geknoopt en het duidelijke verband tussen de overige twee cycli geschetst. De sfeer is heerlijk donker en de prachtige covers vormen een aanwinst in de boekenkast.

engelen
Jeroens Tip: Arthus Trivium 1: De engelen van Nostradamus
(Raule & Landa)

Arthus Trivium. Angelique Obscura. Dante Angulus. Drie jonge discipelen reizen namens de legendarische Nostradamus door Frankrijk om mysteries op te helderen waar kerk noch wetenschap een antwoord op weten. Dat klinkt een beetje als een esoterische versie van Charlie’s Angels in de zestiende eeuw, wat alvast voldoende is om mijn interesse te wekken! Het eerste deel verscheen gisteren in de winkelrekken en wordt nu al getipt als één van de toppers van het voorjaar.

140
Jeroens Tip: Gloria Victis 2: De tol van de nederlaag
(Juanra Fernandez, Guerrero & Montes Javier)

Als classicus heb ik een irrationele voorliefde voor strips gesitueerd in de oudheid. Het eerste deel van Gloria Victis was dan misschien niet de beste strip die ik ooit heb gelezen, maar ik ben toch te nieuwsgierig naar het lot dat de jonge wagenmenner Aelio te wachten staat om het tweede deel, De tol van de nederlaag, niet in huis te halen.

Nieuwe trades, integrale edities en graphic novels

prez
Matti’s tip: Prez vol. 1: Corndog In Chief
(Mark Russel, Sean Parsons & Mark Morales)

DC Comics spreekt mij op dit moment een pak minder aan dan Marvel en daar wil ik verandering in brengen. Prez kan me op weg helpen. Beth Ross is de eerste tienerpresident van de Verenigde staten in de toekomst. Is ze klaar voor de politiek, en is de politiek klaar voor haar? Heel benieuwd waar dit allemaal naartoe kan leiden!

old pa anderson
An-Sofies Tip: Old Pa Anderson
(Hermann & Yves H.)

Old Pa Anderson is de nieuwste telg in de “Getekend”-collectie van Le Lombard, en als het ook maar in de buurt komt van de topkwaliteit van Sykes, het vorige album dat ik van die reeks gereviewd heb, wordt het sowieso een fantastische ervaring. Hermann kaapte vorige week, op zijn 77ste (!), de Grand Prix d’Angoulême weg, maar lijkt nog niet van plan te zijn om binnenkort te stoppen met zijn stripwerk.

Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties