Beste nieuwe strips: week van 3 november

0

Wat zijn dé Amerikaanse comics van het moment? En welke integrale uitgave van een Europese reeks hoor je gewoonweg gelezen te hebben? Dit zijn de beste nieuwe strips van de week!

Het aanbod leesplezier is groot en blijft elke week groeien. Gelukkig zijn wij er om je wegwijs te maken in de geweldige wereld van het beeldverhaal. Elke week kiezen wij onze favoriete uitgaves van het moment als ideale leestips, gaande van Europese strips tot single issues en hun verzamelde versies!

Nieuwe single issues en Europese strips

thor
Davy’s tip: The Unworthy Thor #1
(Jason Aaron & Olivier Coipel)

Voor de conservatieven onder ons: hier spreekt iemand die fan is van de vrouwelijke Thor. Ik genoot van de hele hetze rond de nieuwe Thor en wie Mjölnir nu als waardig aanzag. Eigenlijk is het nog steeds een groot vraagteken waarom Odinson nu de hamer onwaardig is. We weten dan Nick Fury tijdens Original Sin iets fluisterde in het oor van de blonde god? maar wat? Daar is het nog gissen naar. Maar ik geloof in Jason Aaron. Zijn werk bij Doctor Strange was op z’n minst voortreffelijk te noemen dus ik ben benieuwd hoe het verder gaat.

motro
Matti’s tip: Motro #1
(Ulises Fariñas & Ryan Hill)

Don’t judge a book by its cover, tenzij het een comic is. De eigenzinnige tekenstijl trekt direct de aandacht en het rode logo springt van de pagina. Motro vertelt het verhaal van een kind met superkrachten die de wereld wil redden. Maar wat moet hij doen als de wereld niet gered wil worden?

borneo
Jeroens tip: Het licht van Borneo
(Zidrou & Frank Pé)

Deze zagen we aankomen. Op het Stripfeest in Brussel maakte Frank Pé een bloedmooie muurtekening als aankondiging van het nieuwe Robbedoes-album van zijn hand. Dat het scenario van Zidrou komt, is de kers op de taart. De man geldt al jarenlang als een reus in het striplandschap en zodra we zijn naam ergens zien verschijnen, is onze nieuwsgierigheid gewekt.

avengers
Davy’s tip: Avengers #1
(Mark Waid & Michael del Mundo)

Ik heb ontwenningsverschijnselen gekend nadat Hickman de Avengers-fakkel overdroeg naar Mark Waid. Het was té anders, niet wat ik ervan verwachtte. Ik kon me ook minder vinden in de groep superhelden. Maar ik ben klaar om het een nieuwe kans te geven. Deze speelt hem af na Civil War II en ik denk dat daar wel genoeg potentieel zit voor een sterk verhaal!

arthus-trivium2
Jeroens tip: Arthus Trivium 2: De derde magiër
(Raul & Landa)

Het eerste deel van Arthus Trivium smaakte naar meer. Raul en Landa brachten een geslaagde mix van actie, mysterie en esoterie. Als de dreigende cover van deel 2 een indicatie is, was dat nog niets vergeleken met wat de drie leerlingen van Nostradamus in dit album te wachten staat.

Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties