Beste nieuwe strips: week van 3 maart

0

Wat zijn dé Amerikaanse comics van het moment? En welke integrale uitgave van een Europese reeks hoor je gewoonweg gelezen te hebben?

Het aanbod leesplezier is groot en blijft elke week groeien. Gelukkig zijn wij er om je wegwijs te maken in de geweldige wereld van het beeldverhaal. Elke week kiezen wij onze favoriete uitgaves van het moment als ideale leestips, gaande van Europese strips tot single issues en hun verzamelde versies!

Nieuwe single issues en Europese strips

blackwidow
Matti’s tip: Black Widow #1
(Mark Waid & Chris Samnee)

Ook de superheldin zonder superkrachten krijgt een nieuwe start. Natasha wordt op de hielen gezeten door ex-S.H.I.E.L.D.-leden die haar de mond willen snoeren, zelf is ze op een zoektocht naar de waarheid van enkele geheimen die de wereld op stelten kunnen zetten. Spionnenplezier van de bovenste plank!

pleasanthill
Matti’s tip: Avengers Standoff: Assault On Pleasant Hill Alpha #1
(Nick Spencer & Jesus Saiz)

Verwarrend, maar dit zou de échte start moeten zijn van de nieuwe Avengers-crossover. De issue van vorige maand en deze nieuwe zouden twee kanten van dezelfde medaille belichten. Steve Rogers en Sam Wilson bundelen de krachten om een vriend in nood te redden, en hoe zit het nu met dat idyllische stadje?

anothercastle
Matti’s tip: Another Castle #1
(Andrew Wheeler & Paulina Ganucheau)

Thank you Mario, but the princess is another castle! Prinses Misty verlangt naar een spannender leven en dat krijgt ze als ze gevangengenomen wordt door Heer Badlug. Het is aan Misty zélf om zichzelf en haar koninkrijk te redden uit de kluwen van Badlug.

Nieuwe trades, integrale edities en graphic novels

blackcanary
Matti’s tip: Black Canary Vol. 1: Kicking and Screaming
(Brenden Fletcher & Pia Guerra)

Doldwaze comics met vrouwelijke superhelden in de hoofdrollen zijn hot, hot, hot! En terecht, want ze blijken onderdeel uit te maken van de verrassende en beste series van het moment. Ook DC Comics volgt de hype met Black Canary, die de cape opgehangen heeft om zangeres te worden. Maar het noodlot loert om de hoek.

patience
Matti’s tip: Patience
(Daniel Clowes)

Twee maanden nadat de Nederlandse uitgeverij Scratch Books de vertaalde versie van de laatste nieuwe van Daniel Clowes op ons losliet, is het nu ook de beurt aan de originele versie. Het is een psychedelisch sciencefiction-liefdesavontuur. Patience wordt nu al bejubeld als dé graphic novel van 2016.

Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties