Beste nieuwe strips: week van 3 augustus

0

Wat zijn dé Amerikaanse comics van het moment? En welke integrale uitgave van een Europese reeks hoor je gewoonweg gelezen te hebben? Dit zijn de beste nieuwe strips van de week!

Het aanbod leesplezier is groot en blijft elke week groeien. Gelukkig zijn wij er om je wegwijs te maken in de geweldige wereld van het beeldverhaal. Elke week kiezen wij onze favoriete uitgaves van het moment als ideale leestips, gaande van Europese strips tot single issues en hun verzamelde versies!

Amerikaanse comics


Matti’s tip: Generations: Banner Hulk & Totally Awesome Hulk #1
(Greg Pak & Matteo Buffagni)

De start van Marvels nieuwste relaunch begint met een reeks waarin oude helden hun recentste incarnaties ontmoeten. Het startschot wordt gegeven door Bruce Banner die oog in oog komt te staan met Amadeus Cho, beide de Hulk, maar worden ze vrienden of vijanden?


Matti’s tip: Elsewhere #1
(Jay Faerber & Summeye Kesgin)

Vliegenierster Amelia Earhart verdween toen ze de langste vlucht ter wereld wou ondernemen. Deze comic verhaalt wat er precies met haar is gebeurd: ze werd getransporteerd naar een vreemde nieuwe wereld. Geraakt ze ooit thuis?

Europese strips

mieren
Jeroens tip: Waar de mieren heen gaan
(Frank, Le Gall & Plessix)

Deze kinderlijke (da’s echt niet hetzelfde als kinderachtig!) fabel over de kleine Saïd en zijn sprekende geit Zakia die de mieren volgt om te zien waar ze heen gaan, klinkt als een heerlijk onbezorgd sprookje dat op z’n best nog aan De alchemist van Paulo Coelho doet denken. Mijn nieuwsgierigheid is alvast geprikkeld!

roofdierenclub
Anfies tip: De roofdierenclub 2: Het feest
(Steven Dupré & Valerie Mangin)

Vorig jaar was ik helemaal weg van het eerste deel van de Roofdierenclub, en keek ik zeer hard uit naar het vervolg. Na iets minder dan anderhalf jaar wachten is het nu zo ver. Ik kan haast niet wachten om de ontknoping te lezen, en te zien of de Roofdierenclub afgestraft wordt voor hun misdaden. Ik ben helemaal klaar om me opnieuw onder te dompelen in het Londen van de Industriële Revolutie, en jullie van een review te voorzien.

Jeroens tip: Guust Chronologisch 1 & 2
(Franquin)

guust flater

Guust Flater mag dit jaar 60 kaarsjes uitblazen! Om dat te vieren start uitgeverij Dupuis met een integrale uitgave van àlles, u leest het goed, àlles wat Franquin ooit van Guust Flater publiceerde. Fans haasten zich beter, want de oplage is beperkt. Dat je bij elk album een ex-libris krijgt, zal ze alleen maar gegeerder maken.

Timothy’s Tip: De Grote Zeeslagen: Trafalgar

In het eerste deel verkende Delitte de zeeslag van Chesapeake en nu is het tijd voor Trafalgar om verstript te worden. Of ze het verhaal zullen eindigen met Kapitein Nelsons lijk in een vat rum, moeten we nog lezen, maar ik ga teleurgesteld zijn als dit er niet in voorkomt. Verwacht je alvast maar terug aan prachtige tekeningen van reusachtige schepen en karikaturaal getekende personages.

Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties