Beste nieuwe strips: week van 25 februari

0

Wat zijn dé Amerikaanse comics van het moment? En welke integrale uitgave van een Europese reeks hoor je gewoonweg gelezen te hebben?

Het aanbod leesplezier is groot en blijft elke week groeien. Gelukkig zijn wij er om je wegwijs te maken in de geweldige wereld van het beeldverhaal. Elke week kiezen wij onze favoriete uitgaves van het moment als ideale leestips, gaande van Europese strips tot single issues en hun verzamelde versies!

Nieuwe single issues en Europese strips

worstxman_cover
Matti’s tip: Worst X-Man Ever #1
(Max Bemis & Michael Walsh)

Dat deze nieuwe X-Men-comic de moeite is, kon je al lezen in mijn recensie. Het begint als een luchtig verhaal en neemt daarna een zwaarwichtige wending. Maar Worst X-Man Ever wordt nooit lastig om te lezen, door de frisse dialogen en ditto tekenwerk. Een aanrader!

ribauds
An-Sofies tip: De Koning van de Ribauds: boek 1
(Brugeas & Toulhoat)

Twee voor mij onbekende namen hebben samen een historische thriller geschreven over een spymaster in het twaalfde-eeuwse Frankrijk, die als bijnaam “De Trieste Heer” krijgt. Gebruikelijk ontzettend beheerst, maakt hij uit wraak en passie een fatale fout. Een donkere, spannende tekenstijl gecombineerd met een historisch kader levert hier hopelijk een succesrecept op: de koning van de losbandigen moet wel boeiende verhalen te vertellen hebben.

hellboycover
Matti’s tip: Hellboy & B.P.R.D. 1953: Beyond the Fences #1
(Mike Mignola, Chris Roberson & Paolo Rivera)

Kun je geloven dat ik nog altijd niets van Hellboy gelezen heb sinds mijn kennismaking met comics? En dat terwijl ik zo’n fan ben van Guillermo del Toro’s adaptaties! De wereld van Hellboy is een stripuniversum op zichzelf geworden. In deze nieuwe reeks jaagt een beest op kinderen, dus het BPRD-team moet op onderzoek!

supermen
Matti’s tip: Superman: The Coming of the Supermen #1
(Neal Adams)

Stripveteraan Neal Adams (74 is hij ondertussen) waagt zich aan een nieuwe Superman-minireeks. Enkel en alleen al de moeite om nieuw werk van zo’n veteraan te lezen. Een epische dreiging vereist meer dan één Man van Staal.

Nieuwe trades, integrale edities en graphic novels

regenwolf
An-Sofies tip: Regenwolf
(Dufaux & Pellejero)

In deze combinatie van twee zotgetalenteerde stripartiesten (Dufaux ken je onder meer van Murena en Blake & Mortimer, Pellejero is de nieuwe tekenaar van Corto Maltese) ligt volgens mij een instantklassieker verscholen. Veel is er nog niet geweten over het verhaal, behalve dan dat het over verschillen gaat: tussen volkeren, sociale klassen en gender. De cover van deze western ziet er alvast prachtig mysterieus uit, en de boeiendste gesprekken en mooiste dingen worden vaak geboren uit het verschil tussen de scheppende partners.

chewie_cover
Matti’s tip: Star Wars: Chewbacca
(Gerry Duggan & Phil Noto)

De Star Wars-comics bij Marvel hebben ondertussen zoveel minireeksen dat het moeilijk wordt om een keuze te maken. Met Chewbacca kun je alleszins niet verkeerd kiezen, zoals ik vaststelde in de review van het eerste nummer. Verfrissend tekenwerk en een originele kijk op Chewbacca, de moeite dus!

wolven
An-Sofies tip: Jonge wolven
(Makyo & Nardo)

Na verfilmingen zien we nu ook verstrippingen van bekende boeken: Makyo en Nardo gaan de klassieke toer op met deze bewerking van Un loup est un loup van Michael Folco, intussen al 20 jaar oud. Het levensverhaal van een vijfling wordt verstoord als hun vader sterft aan hondsdolheid (origineel is het wel) en hun moeder niet lang na hun geboorte ook overlijdt, waardoor ze uit elkaar gehaald worden. Alweer een stuk historische fictie, gekruid met een beetje fantasy: meer moet dat niet zijn.

martian_cover
Matti’s tip: Martian Manhunter vol. 1: The Epiphany
(Rob Williams & Eddy Barrows)

Ik heb in deze rubriek al eerder laten blijken dat ik een leek ben op het vlak van DC Comics. Stilletjesaan breng ik daarin verandering. Zo heeft de nieuwe serie van de Martian Manhunter mijn interesse getrokken, vooral omdat het een niet-menselijke superheld is. Blijkbaar is hij ondanks zijn beweringen toch niet het laatste marsmannetje, en komen ze hem nu halen.

Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties