Beste nieuwe strips: week van 22 juni

1

Wat zijn dé Amerikaanse comics van het moment? En welke integrale uitgave van een Europese reeks hoor je gewoonweg gelezen te hebben? Dit zijn de beste nieuwe strips van de week!

Het aanbod leesplezier is groot en blijft elke week groeien. Gelukkig zijn wij er om je wegwijs te maken in de geweldige wereld van het beeldverhaal. Elke week kiezen wij onze favoriete uitgaves van het moment als ideale leestips, gaande van Europese strips tot single issues en hun verzamelde versies!

Amerikaanse comics

Batman #25
Davy’s Tip: Batman #25
(Tom King & Mikel Janin)

Batman #25 is het eerste deel van nieuw verhaal genaamd “The War of Jokes and Riddles”. Bruce blikt terug naar een moment waarin hij gigantisch faalde, in een tijd waarin The Joker & The Riddles recht tegenover elkaar stonden. Tom King doet waarschijnlijk een belletje rinkelen want hij is de man achter het geniale The Vision en The Omega Man. Als je de Dark Knight nog niet volgt, dan is nu het moment om aan boord te springen.

Aquaman #25
Davy’s Tip: Aquaman #25
(Dan Abnett & Stjepan Sejic)

Net zoals bij Batman, krijgen we in Aquaman #25 het eerste deel van een nieuw verhaal! “Underworld” zal zich focussen op Aquaman als leider van z’n volk. Het concept valt nog het best te vergelijken met “Black Panther: A Nation under our feet” waarin de koning te maken krijgt met terroristen en rebellen. Maar dat is niet de hoofdreden waarom we deze in onze lijst hebben staan. Nee, we raden deze aan omdat de getalenteerde Stjepan Sejic de artwork zal voorzien. Verwacht je aan prachtige panels en een episch bebaarde Aquaman. Dat laatste zou eigenlijk al genoeg moeten zijn om deze issue een kans te geven.

Star Wars: Poe Dameron Annual #1
Davy’s Tip: Star Wars: Poe Dameron Annual #1
(Robbie Thompson & Nicole Virella)

Haaaa Poe Dameron, de heart-throb van The Force Awakens heeft zijn eigen Annual. In dit verhaal negeert Poe een direct bevel van generaal Leia Organa en belandt hij samen met BB-8 in het gebied van de First Order. Op het eerste zicht klinkt het als een doorsnee verhaal, maar Robbie Thompson schreef al Guardians of Infinity & Silk. Beide konden me zeker bekoren, dus heel benieuwd wat deze in huis heeft.

Weapons of Mutant Destruction
Davy’s Tip: Weapons of Mutant Destruction: Alpha #1
(Greg Pak & Mahmud Asrar)

De cover spreekt eigenlijk al boekdelen, we krijgen een Hulk/Wolverine-hybride. Ik herhaal: we krijgen een Hulk/Wolverine-hybride. In Weapons of Mutant Destruction is Weapon X terug van start gegaan. Geschreven door Greg Pak, de man die ons ook al het geniale Planet Hulk gaf. Als er iemand is die weet hoe de Hulk moet geschreven worden, dan is hij het wel.

Peter Parker: The Spectacular Spider-Man
Davy’s Tip: Peter Parker: The Spectacular Spider-Man #1
(Chip Zdarsky & Adam Kubert)

Volgende maand krijgen we Spider-Man: Homecoming en dat betekent ook dat we er een nieuwe reeks bijkrijgen. Even een situatieschets: in de huidige continuïteit is Peter Parker vooral de eigenaar van het gerenommeerde Parker Industries, een gigantisch bedrijf dat technologische innovatie brengt. In Peter Parker: The Spectacular Spider-Man keert Peter terug naar de buurt waar het allemaal startte. Back to the friendly neighborhood.

Crosswind
Davy’s Tip: Crosswind #1
(Gail Simone & Cat Staggs)

Crosswind is het nieuwste werk van Gail Simone, één van de meeste prominente vrouwelijke artiesten in de comic-industrie. Zo schreef ze onder andere Birds of Prey, Secret Six, Deadpool & Wonder Woman. Nu verdiept ze zich in de wereld der huurmoordenaars. Wanneer een huurmoordenaar een huisvrouw tegen het lijf loopt, switchen ze van lichaam. Het is eigenlijk Freaky Friday meets Goodfellas. Zo absurd dat het eigenlijk wel kan werken.

Shirtless Bear-Fighter
Davy’s Tip: Shirtless Bear-Fighter #1
(Sebastian Girner & Jody Leheup)

Shirtless Bear-Fighter wordt gewoon één groot, onnozel verhaal rond een Chuck Norris-achtig personage genaamd: Shirtless Bear-Fighter. Wanneer een kudde beren Major City aanvallen, neemt Shirtless het recht in eigen handen door de beren los in het gezicht te kloppen. Je hoort het, deze reeks zal je niet omver blazen met diepgang en ideologische/theologische kwesties. Maar het klinkt wel fun, en dat is soms genoeg!

 

Europese strips


Timothy’s Tip: Napoleon 1
(Simsolo & Fiorentino)

De geschiedkundigen onder jullie kunnen echt smullen deze week met deze strip over de bekendste Fransman aller tijden. Zeker aan te raden als je graag wat meer te weten komt over de Franse Revolutie. We kijken alvast uit naar de volgende delen, waarin we te weten komen exact hoe miserabel het was tijdens de invasie van Rusland tijdens de winter.

 


Timothy’s Tip: Vercingetorix
(Adam, Convard, Vignaux & Tabary)

Watblieft, NOG een historische strip? Jazeker dat! De meest bekende non-fictieve Galliër krijgt ook zijn eigen strip. Ondanks de wat vreemdere beslissingen is ook dit album het lezen waard als je van geschiedenis houdt. Nog niet overtuigd? Lees dan anders mijn review ervan.

 

De invloed van demonen stripboek
Timothy’s Tip: Cognac: De Invloed van Demonen
(Corbeyran, Chapuzet, Folny)

Na al dat historisch gedoe is het tijd voor een verfrissing. Een lekkere cognac. Deze wordt u samen geserveerd met een mysterie, journalistiek en hoogstwaarschijnlijk ook moord. Verwacht je maar aan een spannend verhaal vol drank en alcoholisme.

Uitvergroten
Timothy’s Tip: Libertalia 1: Triomferen of sterven
(Grella, Miel & Pigière)

In dit eerste deel van het drieluik ontmoeten we een Franse edelman en een monnik die hun levensstijlen de rug toekeren om piraat te kunnen worden. Lekker plunderen over heel de wereld tot ze terecht komen op het eiland Madagascar, waar ze uiteindelijk de utopische stad oprichten. Hoe noemt de stad? Libertalia!

Ridders van Heliopolis 01. Nigredo, de zwarte fase
Timothy’s Tip: De Ridders van Heliopolis
(Alejandro Jodorowsky & Jérémy)

Jodorowsky is back, baby! Hij is nooit echt weggeweest, maar telkens hij een album uitbrengt, is de kans vrij groot dat het een topper gaat zijn. In dit avontuur maak je kennis met een onsterfelijke groep alchemisten in Frankrijk, en de geheime zoon van de koning. Ook zijn pennenwerk is weeral oogstrelend mooi.

mooie zomers 3
Jeroens tip: Mooie zomers 3: Mam’zelle Esterel
(Zidrou & Jordy Lafèbre)

Snikhete dagen? Zonovergoten terrasjes? De zomer is pas ècht begonnen wanneer het jaarlijkse nieuwe album van Mooie Zomers verschijnt! Ditmaal gaan we verder dan ooit terug in het verleden en zijn we getuige van de eerste vakantie met het geliefde R4’tje van de familie Faldérault, Mam’zelle Esterel… In het gezelschap van de schoonouders!

Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties