Beste nieuwe strips: week van 21 april

0

Wat zijn dé Amerikaanse comics van het moment? En welke integrale uitgave van een Europese reeks hoor je gewoonweg gelezen te hebben?

Het aanbod leesplezier is groot en blijft elke week groeien. Gelukkig zijn wij er om je wegwijs te maken in de geweldige wereld van het beeldverhaal. Elke week kiezen wij onze favoriete uitgaves van het moment als ideale leestips, gaande van Europese strips tot single issues en hun verzamelde versies!

Nieuwe single issues en Europese strips

joyride boom studios
Matti’s tip: Joyride #1
(Jackson Lanzing, Collin Kelly & Marcus To)

In de toekomst is de Aarde naar de kloten en wordt die overheerst door een wereldoverheid. Kinderen worden opgeleid tot soldaten om het op te nemen tegen rebellen. Tot plots één van hen besluit een ruimteschip te kapen en het af te bollen. Een space epic met alternatieve tieners dus. Perfect voor fans van Young Avengers, zoals ik!

Nieuwe trades, integrale edities en graphic novels

deadpool and cable in split second
Matti’s tip: Deadpool and Cable: Split Second
(Fabian Nicieza & Reilly Brown)

Het duo uit de jaren negentig gaat eindelijk weer samen op stap. Cable moet iemand koste wat kost beschermen, terwijl Deadpool ingehuurd wordt om net die persoon om te brengen. Heel benieuwd wat een modern jasje voor dit doldwaze duo oplevert!

captain america sam wilson
Matti’s tip: Captain America: Sam Wilson, volume 1
(Nick Spencer & Paul Renaud)

Met nog maar eens de recentste Marvel-films achter de kiezen, heb ik ongelooflijk veel zin gekregen in meer verhalen rond Sam Wilson, die al snel mijn favoriete superheld geworden is. Waar beter te beginnen in de comics met zijn eigen reeks, waarin Wilson de mantel van Captain America overnam?

Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties