Beste nieuwe strips: week van 17 december

0

Wat zijn dé Amerikaanse comics van het moment? En welke integrale uitgave van een Europese reeks hoor je gewoonweg gelezen te hebben?

Het aanbod leesplezier is groot en blijft elke week groeien. Gelukkig zijn wij er om je wegwijs te maken in de geweldige wereld van het beeldverhaal. Elke week kiezen wij onze favoriete uitgaves van het moment als ideale leestips, gaande van Europese strips tot single issues en hun verzamelde versies!

Nieuwe single issues en Europese strips

beste strips
Matti’s tip: Lucifer #1
(Holly Black & Lee Garbett)

De antiheld die debuteerde in Sandman, en voordien al een eigen reeks had, is terug in een nieuwe reeks. Lucifer wordt beschuldigd van moord op zijn vader, God. Samen met zijn broer Gabriel zoekt hij de echte moordenaar. Ondertussen heeft hij pas een nachtclub geopend op aarde. Ideale voorbereiding op de televisiereeks die start in januari!

beste strips power up
Matti’s tip: Power Up #6
(Kate Leth & Matt Cummings)

Denk Scott Pilgrim gecombineerd met Sailor Moon! Deze comicreeks is toe aan haar laatste deel, dus sla nu je slag en haal snel alle zes delen in huis van de luchtige heldendaden van een zootje ongeregeld. Het duo achter Power Up is trouwens erg amusant om te volgen op Twitter.

beste strips dragon age
Matti’s tip: Dragon Age: Magekiller #1
(Greg Rucka, Carmen Carnero & anderen)

Deze Dragon Age-comic loopt gelijktijdig met de laatste game en vertelt het verhaal van enkele huurlingen die jacht maken op magiërs. Black Magick bewees al dat schrijver Greg Rucka aardig om kan gaan met magie en in combinatie met deze setting maakt het mij heel benieuwd!

Weirdworld #1
Davy’s tip: Weirdworld #1 (Sam Humphries & Michael del Mundo)

Ik ben eerlijk gezegd nog altijd niet goed van de teleurstelling dat Black Knight #1 was. Ik had de Secret Wars-tie-in Weirdworld in het achterhoofd en verwachtte dezelfde epische sfeer, de emoties en de prachtige art van Michael del Mundo. Toen ik m’n recensie van het Black Knight #1 schreef, keek ik al uit naar deze reeks. You better believe I’m picking this up! 

Nieuwe trades, integrale edities en graphic novels

Star_Wars_Legends_Epic_Collection_Infinities_Vol_1_1
Matti’s tip: Star Wars Legends Epic Collection: Infinities

Ik sprak vorige week nog over de Dark Horse-comics van Star Wars die je zeker in huis moet halen, deze week verschijnt de Infinities-bundeling opnieuw bij Marvel. Wat als de drie originele films anders verliepen? De bundeling bevat tevens een comic gebaseerd op het originele scenario met Annikin Starkiller

Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties