Beste nieuwe strips: week van 14 januari

0

Wat zijn dé Amerikaanse comics van het moment? En welke integrale uitgave van een Europese reeks hoor je gewoonweg gelezen te hebben?

Het aanbod leesplezier is groot en blijft elke week groeien. Gelukkig zijn wij er om je wegwijs te maken in de geweldige wereld van het beeldverhaal. Elke week kiezen wij onze favoriete uitgaves van het moment als ideale leestips, gaande van Europese strips tot single issues en hun verzamelde versies!

Nieuwe single issues en Europese strips

guttermagic
Matti’s tip: Gutter Magic #1
(Rich Douek & Brett Barkley)

Fantasyverhalen over tovenaars in onze hedendaagse stedelijke samenleving behoren tot mijn favorieten. Zelfs The Sorcerer’s Apprentice kon ik wel smaken (voornamelijk dankzij The Cage dan). In Gutter Magic heeft een achterbakse tovenaar de sleutel tot magie ontdekt, terwijl er een misdaadbende hem op de hielen zit. Spannend!

Secret Wars #9
Davy’s tip: Secret Wars #9
(Jonathan Hickman & Esad Ribic)

Komt het als een verrassing dat ik deze koos? Absoluut niet. Hier wacht ik al jaren op: de finale van Jonathan Hickman’s Secret Wars. Hoe is Battleworld aan z’n einde gekomen? Wie zal het overleven en wie niet? Wat zal er gebeuren met Sue & Reed? Prangende vragen die vandaag beantwoord zullen worden. Werkelijk waar, ik kan niet wachten tot ik de issue in handen heb!

wwcover
Matti’s tip: The Legend of Wonder Woman #1
(Renae De Liz)

Deze miniserie is mooi op tijd begonnen voor wanneer Batman v Superman in de zalen belandt, de film die Wonder Woman op het witte doek introduceert. De reeks vertelt opnieuw een oorsprongsverhaal, deze keer van Diana of Themyscira (Wonder Woman) die als Amazoons kind opgroeit en belangrijke lessen te leren heeft!

Nieuwe trades, integrale edities en graphic novels

starwarsvol2
Matti’s tip: Star Wars Vol. 2: Showdown On the Smugglers Moon
(Jason Aaron & Stuart Immonen)

Het eerste volume bevatte heel wat cliffhangers, dus ik kijk vol spanning uit naar het vervolg op de verrassend goeie Star Wars-comic. Ik had niet gedacht dat de filmpersonages ook deftig gingen pakken op papier, al is het altijd nog een beetje wennen. Stuart Immonen (bekend van All-New X-Men) neemt het potlood over van John Cassaday.

houseofmcover
Matti’s tip: House of M: Warzones
(Dennis Hopeless & Marco Failla)

Mijn favoriete X-Men-verhaallijn ooit werd ook gerecycleerd voor het grote Secret Wars-event dat deze week eindelijk afgesloten werd. Deze trade vindt plaats in dezelfde herkenbare wereld waar Magneto de scepter zwaait. Een royale intrige vormt zich en enkele mutanten bereiden donkere plannen voor. De bundel bevat ook een issue uit de originele reeks, voor wie benieuwd is naar meer!

Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties