Beste nieuwe strips: week van 11 februari

0

Wat zijn dé Amerikaanse comics van het moment? En welke integrale uitgave van een Europese reeks hoor je gewoonweg gelezen te hebben?

Het aanbod leesplezier is groot en blijft elke week groeien. Gelukkig zijn wij er om je wegwijs te maken in de geweldige wereld van het beeldverhaal. Elke week kiezen wij onze favoriete uitgaves van het moment als ideale leestips, gaande van Europese strips tot single issues en hun verzamelde versies!

Nieuwe single issues en Europese strips

deadpool7
Matti’s tip: Deadpool #7
(Cullen Bunn, Tim Seeley, Mike Hawthorne, Phil Noto & meer)

Vijfentwintig jaar geleden, in februari 1991, kwam Deadpool de boel op stelten zetten in Xaviers statig landhuis. Dit speciale nummer vertelt hoe Deadpool nu reageert op zijn immense heldenstatus en verzamelt kortverhalen rond de rode huurmoordenaar. Gaat perfect samen met zijn eerste film!

dv16
Matti’s tip: Star Wars: Darth Vader #16
(Kieron Gillen & Salvador Larroca)

Onverwacht is de Darth Vader-comicreeks ongelooflijk sterk bezig. Dit nummer begint een nieuwe verhaallijn, ideaal voor wie wil weten of alle lof nu echt verdiend is. Een planeet begint te rebelleren en Darth Vader moet de militaire aanval ertegen leiden.

darkbloody
Matti’s tip: The Dark & Bloody #1
(Shawn Aldridge & Scott Godlewski)

We zijn altijd te vinden voor horrorverhalen en in comics is er aanbod genoeg. Deze nieuwe reeks combineert monsters met hillbillies en gaat over een oorlogsveteraan uit Irak die uit armoede begint met illegale drank te stoken. Tot zijn mysterieus en bovenaards oorlogsverleden opduikt. Op zijn minst gezegd een origineel uitgangspunt.

ultimates
Davy’s tip: Ultimates #4
(Al Ewing & Kenneth Rocafort)

Ultimates is uitgegroeid tot één van mijn favoriete reeksen van All-New, All-Different Marvel, omdat het de leegte vult die Jonathan Hickman’s New Avengers naliet. Het draait volledig rond problemen met ruimtetijdscontinuüm, met de verschillende dimensies of verschillende universums, en laat dat nu eens net volledig m’n ding zijn. Ik vind het team bestaande uit Captain Marvel, Black Panther, Ms. America, Spectrum en Blue Marvel ook gewoon supervet.

Nieuwe trades, integrale edities en graphic novels

hellblazer
Matti’s tip: Constantine the Hellblazer vol. 1: Going Down
(Ming Doyle, James Tynion IV & Riley Rossmo)

Deze paperback verzamelt de nieuwe reeks van Hellblazer, jeweetwel, van die film met Keanu Reeves. Als ongetwijfeld één van de bekendste occulte detectives onderzoekt hij moorden op geesten. Klinkt als een onmogelijke misdaad om op te lossen, tot hij kennis maakt met Georgiana Snow, een magiër.

Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties