Beste nieuwe strips: week van 10 december

0

Wat zijn dé Amerikaanse comics van het moment? En welke integrale uitgave van een Europese reeks hoor je gewoonweg gelezen te hebben?

Het aanbod leesplezier is groot en blijft elke week groeien. Gelukkig zijn wij er om je wegwijs te maken in de geweldige wereld van het beeldverhaal. Elke week kiezen wij onze favoriete uitgaves van het moment als ideale leestips, gaande van Europese strips tot single issues en hun verzamelde versies!

Nieuwe single issues en Europese strips

Scarlet-Witch
Matti’s tip: Scarlet Witch #1
(James Robinson & Vanesa R. Del Rey)

Sinds ik House of M heb gelezen, wil ik graag meer ontdekken over de scharlaken heks en hoe kan dat beter dan met haar nieuwe comic? Ze is op tocht om ‘hekserij’ te herstellen, die op één of andere manier kapot gemaakt werd. De cover alleen al vraagt om een aankoop, maar het tekenwerk van Vanesa R. Del Rey is waarschijnlijk sfeervol zoals altijd.

Secret Wars 8
Davy’s tip: Secret Wars #8
(Jonathan Hickman & Esad Ribic)

Dit verbaast waarschijnlijk niemand. Iedere maand schrijf ik met veel plezier een review over het nieuwste deel uit deze reeks! Secret Wars #8 is het voorlaatste deel in één van Marvel’s grootste comic events in jaren. Het laatste rechte stukje richting het einde. De vorige issue kon me heel hard bekoren dus ik kijk keihard uit naar wat Hickman deze week in petto heeft!

120_23102015112610-undertaker-2-de-dans-van-de-gieren
Jeroens tip: Undertaker 2
(Xavier Dorison & Ralph Meyer)

2015 was het jaar van Xavier Dorison, en dat lag vooral aan het verschijnen van zijn succesvolle nieuwe Westernreeks, Undertaker. Nog net voor we het nieuwe jaar inluiden, kunnen we genieten van De dans van de gieren, het tweede deel van deze nu al bejubelde serie. De moeite waard? Daarover spraken wij vanochtend al ons vakkundig oordeel uit!

Nieuwe trades, integrale edities en graphic novels

Couv_258687 
An-Sofies tip: Sykes
(Pierre Dubois & Dimitri Armand)

Met Sykes leveren Dubois en Armand een grimmige western af, die al de stripversie van Clint Eastwoods Unforgiven genoemd wordt. Voor een keer verheugt het me om jullie te laten weten dat ik deze al gelezen heb, en dat het een aanrader van formaat is! De review vinden jullie hier.

Ontboezemingen 
An-Sofies tip: Ontboezemingen
(Olivier Post)

Een reeks van zeven kortverhalen over momenten in het leven van zeven vrouwen, gevat in 120 bladzijden. Verhalen, recht uit het hart, ontboezemingen van het puurste soort, die heel vaak draaien rond een van de ultieme symbolen van vrouwelijkheid: borsten. Ik ben erg benieuwd naar deze verhalen, en de grote en kleine betekenissen die de boezem kan hebben.

Harley Quinn
Davy’s tip: Harley Quinn Vol. 2: Power Outage
(Jimmy Palmiotti & Amanda Conner)

Harley Quinn’s solo reeks is in mijn ogen één van DC’s sterkste punten. De reboot van het personage als de Deadpool in de DC-line-up was de perfecte beslissing! Als je je kan neerleggen bij haar korte garderobe, is dit een zeer amusante reeks! Volume 1 deed me luidop lachen, ik verwacht niets minder van volume 2.

 

Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties