Beste nieuwe strips: week van 8 september

0

Wat zijn dé Amerikaanse comics van het moment? En welke integrale uitgave van een Europese reeks hoor je gewoonweg gelezen te hebben? Dit zijn de beste nieuwe strips van de week!

Het aanbod leesplezier is groot en blijft elke week groeien. Gelukkig zijn wij er om je wegwijs te maken in de geweldige wereld van het beeldverhaal. Elke week kiezen wij onze favoriete uitgaves van het moment als ideale leestips, gaande van Europese strips tot single issues en hun verzamelde versies!

Nieuwe single issues en Europese strips

supergirl
Matti’s tip: Supergirl #1
(Steve Orlando & Brian Ching)

Supergirl begint aan een frisse start met een nieuwe identiteit, nieuwe pleegouders en een nieuwe stad op te beschermen! Helaas zit het verleden haar op de hielen en ontdekt ze dat haar vader niemand minder dan de boosaardige Cyborg Superman is.

africadreams
Anfie’s tip: Africa Dreams 4: Een koloniaal proces
(Maryse en Jean-Fraçois Charles & Frédéric Bihel)

Het auteurskoppel Charles rondt met dit vierde deel haar verhaal over Afrika, en meer bepaald Congo, af. We volgen een jonge seminarist in zijn zoektocht naar zijn vader, en komen tegelijk ook ons eigen verleden tegen. Intussen is al wat meer bekend over het schrikbewind dat Leopold II in Congo voerde, maar deze historische stripreeks biedt toch wat meer inzicht in de koloniale geschiedenis.

gloria victis
Jeroens tip: Gloria Victis 3: Nemesis
(Juanra Fernández, Mato Guerrero & Javi Montes)

Deze week krijgen we alweer het derde deel van de Romeinse wagenmennerssaga rond de jonge Aelio Hermeros. Het vorige deel bevatte enkele schokkende plottwists, waardoor de verwachtingen voor dit deel hooggespannen zijn.

glitterbomb
Matti’s tip: Glitterbomb #1
(Jim Zub en Djibril Morissette-Phan)

Een 40-jarige actrice barst los in een moordpartij nadat Hollywood haar te oud bevindt om nog aan de bak te komen. Klinkt als een hard stukje realiteit!

bank
Anfie’s tip: De Bank 5: 1882 – 1914, Derde generatie – Deel 1: Het Panama-project
(Pierre Boisserie, Philippe Guillaume & Stéphane Brangier)

De Bank is een historische avonturenreeks, waarin we opeenvolgende generaties van de bankiersfamilie Saint-Hubert volgen. Per generatie krijgen we een andere tekenaar voor de twee delen, die als een afgeronde cyclus beschouwd kunnen worden. Dit vijfde album is dus ideaal om in te pikken, zeker omdat we deze keer naar New York verhuizen. Hoewel het onderwerp saai kan lijken, slagen de auteurs erin om, mede dankzij de gespannen familiebanden, een boeiende reeks te maken.

Dick Diggers Goudmijn
Jeroens tip: Lucky Luke 1: Dick Diggers Goudmijn
(Morris)

Lucky Luke mag dit jaar 70 kaarsjes uitblazen, maar de krasse oude cowboy is duidelijk nog nooit zo vitaal geweest. In dit feestjaar  begint men aan de heruitgaves van zijn avonturen. Dick Diggers Goudmijn, zijn eerste avontuur, belooft een reisje terug in de tijd te worden.

skybourne
Matti’s tip: Skybourne #1
(Frank Cho)

Skybourne is James Bond in een fantastische setting. Een superspion met een magisch zwaard in plaats van een geweer moet het opnemen tegen Merlijn die een volledige planeet wil vernietigen. Een solo-project van de beruchte tekenaar Frank Cho, die in opspraak kwam na zijn zoveelste sexy Wonder Woman-covers en dan maar de reeks verliet.

antarctica
Anfie’s tip: Antarctica 3: 908 Zuid
(Jean-Claude Bartoll & Bernard Köllé)

In 908 Zuid krijgen we de ontknoping van de race naar de Zuidpool. Deze reeks is gebaseerd op de reisverslagen van de beroemde ontdekkingsreizigers Scott en Amundsen, en wordt aangevuld met een (fictief) liefdesverhaal. De geschiedenisfan in mij kon deze week haar hart ophalen, en deze Antarctica is daar zeker geen uitzondering op: in de eerdere delen van deze reeks werd een knappe spanningsboog opgebouwd, en de auteurs hebben erg veel tijd besteed aan research.

magic-7
Jeroens tip: Magic 7 1: Nooit alleen en Magic 7 2: Tegen allen
(Toussaint & Quatrocchi)

Een nieuwe reeks die van start gaat wekt altijd onze nieuwsgierigheid op, maar zeker als ze omschreven wordt als “een gloednieuwe, avontuurlijke stripreeks voor al wie van dromen, magie en Harry Potter houdt”. Lijkt voor een jonger doelpubliek bestemd te zijn, maar we beoordelen nooit een (strip)boek op z’n cover. Deze week verschijnen meteen de eerste twee delen.

alters
Matti’s tip: Alters #1
(Paul Jenkins & Leila Leiz)

In het langverwachte Alters van uitgeverij Aftershock ontdekt een jonge transgender vrouw, middenin haar transitie, dat ze ook een bovennatuurlijke mutante is. De uitgeverij is goed bezig de laatste tijd, dus ik ben heel benieuwd hoe men precies Alters zal aanpakken.

rodebaron
Anfie’s tip: De rode baron 1: Tussen de kogels door
(Carlos Puerta & Pierre Veys)

Nog meer historische fictie! Jubelt en juicht, fans van gepimpte geschiedenis, want in deze reeks volgen we Manfred Von Richthofen. Bij historici en liefhebbers van oorlogsgeschiedenis doet de naam “De rode baron” vast een luider belletje rinkelen. We landen in de Eerste Wereldoorlog, toen vliegtuigen niet de gestroomlijnde toestellen waren die we nu kennen, maar tanks die het luchtruim veroverden. De Rode Baron is een legendarisch personage, dus een verstripping is wel op zijn plaats.

de-gevangene
Jeroens tip: De Rode Ridder 251: De gevangene
(Marc Legendre & Fabio Bono)

’t Is een topweek voor de Vlaamse klassiekers. Niet alleen onze poor, lonesome cowboy, maar ook Johan de Rode Ridder krijgt een nieuw album. Legendre en Bono bewezen eerder al dat dit icoon bij hen in goede handen is en we verwachten ook van dit album goede dingen.

 

 
Yannick’s tip: De Zonen van El Topo: Kaïn
(Ladronn & Jodorowksy)

Als er maar één transdisciplinaire kunstenaar zou moeten overblijven, dan verkies ik toch Alejandro Jodorowsky. Grootse cineast die ook een eigen leven leidt binnen de stripwereld. Wanneer het niet lukte om het vervolg van El Topo te verfilmen, besloot hij maar om het in een strip te gieten. Om van te smullen!

Nieuwe trades, integrale edities en graphic novels

blacksad
Anfie’s tip: Blacksad: Achter de schermen
(Juan Diaz Canales & Juanio Guarnido)

Het mag intussen niemand verbazen dat alles Blacksad hier wel zal verschijnen. Helaas geen nieuw album, deze keer (al gaan de geruchten over twee nieuwe verhalen al een tijdje de ronde), maar een prachtig uitgewerkte blik achter de schermen, inclusief interviews met de auteurs en originele platen. Het is duidelijk dat Dargaud hier stevig op inzet: naast de gebruikelijke soft- en hardcover versie bestaat dit 80 bladzijden tellende artbook ook nog in een luxe-uitgave.

weegee
Matti’s tip: Weegee
(Max de Radiguès & Wauter Mannaert)

Brusselaar Wauter Mannaert ken je misschien van het verrassende El Mesías. Deze keer sloeg hij de handen in elkaar met scenarist Max de Radiguès om in het hoofd van een fotograaf te kruipen in het New York van de jaren veertig. Een schitterende setting in een al even mooie tekenstijl, geef hier die handel!

bloed
Anfie’s tip: Het bloed van lafaards: De samenzwering
(Jean-Yves Delitte)

Jean-Yves Delitte is de officiële schilder van de Franse marine, en werkt daarnaast aan deze schitterende stripreeks. Midden in de Vroegmoderne tijd volgen we een een politieman, die tracht om een aantal ritueel aandoende moorden op te lossen. We maken kennis met twee van de grootste scheepvaartorganisaties uit de geschiedenis: de Verenigde Oostindische Compagnie (VOC) en de West-Indische Compagnie (WIC). Een heerlijk album, dat historische feiten met spannende fictie vermengt? Sign me up!

 
Yannick’s tip: Magasin Général: Integraal 1
(Loisel & Tripp)

Loisel liet ons in de onbezonnen landen van Akbar vertoeven in Op Zoek Naar de Tijdvogel, wandelen door de grimmige straten van London in Peter Pan. Tijd nu om terug te keren naar het landelijke Quebec van de jaren 1920 in zijn meest intieme stripserie.

Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties