Beste nieuwe strips: week van 6 oktober

0

Wat zijn dé Amerikaanse comics van het moment? En welke integrale uitgave van een Europese reeks hoor je gewoonweg gelezen te hebben? Dit zijn de beste nieuwe strips van de week!

Het aanbod leesplezier is groot en blijft elke week groeien. Gelukkig zijn wij er om je wegwijs te maken in de geweldige wereld van het beeldverhaal. Elke week kiezen wij onze favoriete uitgaves van het moment als ideale leestips, gaande van Europese strips tot single issues en hun verzamelde versies!

Nieuwe single issues en Europese strips

a_deathofx
Matti’s tip: Death of X #1
(Jeff Lemire, Charles Soule & Aaron Kuder)

Death of X keert acht maanden terug in de tijd om te vertellen hoe Cyclops het leven liet tijdens de botsing van Inhumans met de X-Men. Het klinkt vreemd om zo terug te keren in de tijd en te verhalen over iets waar de uitkomst al van geweten, maar we kunnen enkel hopen dat het beter is dan het gros van de huidige X-Men-verhalen.

a_black
Matti’s tip: Black #1
(Tim Smith, Kwanza Osajyefo & Jamal Igle)

Black is er dankzij een succesvol Kickstarter-project en wordt omschreven als X-Men ontmoet The Wire. Interessant, vooral als je leert waarrond de reeks draait: zwarte mensen zijn de enige met superkrachten, in een wereld waarin ze al aanschouwd worden als uitschot. Heel benieuwd naar dit ambitieuze werk!

a_jessicajones
Matti’s tip: Jessica Jones #1
(Brian Michael Bendis & Michael Gaydos)

Jessica Jones #1 is een van de eerste comics die verschijnt na de gebeurtenissen uit Civil War II (terwijl de afloop van dat event enkele maanden is uitgesteld). Bedenker Brian Michael Bendis is opnieuw van de partij voor wat in principe het vervolg is op Alias, de debuutreeks van Jessica Jones.

a_cage
Matti’s tip: CAGE! #1
(Genndy Tartakovsky)

De wederhelft van Jones krijgt ook een nieuwe reeks. De bedenker van Samurai Jack wil dit project rond Luke Cage in de seventies al jaren van de grond krijgen en nu is het er eindelijk! Verwacht je aan een over the top blaxploitation-avontuur!

a_champions
Matti’s tip: Champions #1
(Mark Waid & Humberto Ramos)

Ook Champions vindt plaats na Civil War II. Ms. Marvel, Nova, Spider-Man, Cyclops, Viv Vision en de nieuwe Hulk bundelen hun krachten in een nieuw superheldengroepje. Verwacht pretentieloos vertier gecombineerd met de nodige diepgang rond het leven van een tienersuperheld.

Nieuwe trades, integrale edities en graphic novels

headlopper
Matti’s tip: Head Lopper and the Island or a Plague of Beasts
(Andrew MacLean)

Andrew MacLean wist me al te verrassen met ApocalyptiGirl in zijn unieke tekenstijl en zal dat ongetwijfeld nogmaals doen met Head Lopper. Het fantasy-verhaal, vol met bovennatuurlijke beesten, belooft te spelen met de clichés verspreid over een dikgevulde 280 bladzijden.

vote-loki
Jeroens tip: Vote Loki
(Christopher Hastings & Langdon Foss)

De hele vrije wereld volgt met een bang hart de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Maar als er dan toch een leugenachtige politicus aan de macht moet komen, waarom dan geen leugenaar die daar voor uitkomt en zelfs grossiert in onwaarheden? Waarom niet Loki, de Asgardiaanse god der leuge… verhalen?

Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties