Beste nieuwe strips: week van 4 mei

0

Wat zijn dé Amerikaanse comics van het moment? Dit zijn de beste nieuwe comics van de week!

Het aanbod leesplezier is groot en blijft elke week groeien. Gelukkig zijn wij er om je wegwijs te maken in de geweldige wereld van het beeldverhaal. Elke week kiezen wij onze favoriete uitgaves van het moment als ideale leestips, gaande van Europese strips tot single issues en hun verzamelde versies!

Amerikaanse comics

Matti’s tip: Jean Grey #1
(Dennis Hopeless, Victor Ibáñez)

Jean Grey werd uit het verleden getransporteerd naar het heden. Nu wil ze haar lot ontwijken: bezeten worden door de kosmische entiteit Phoenix. Nadat ze een visioen krijgt, wil ze dat onvermijdelijke koste wat kost vermijden.

Matti’s tip: Pestilence #1
(Frank Tieri, Oleg Okunev, Rob Schwager & meer)

Pestilence neemt je mee naar de late 14de eeuw, net wanneer de Zwarte Dood meer dan 100 miljoen mensen doodt in Europa. Maar wat als die pest een leugen was? Wat als de Zwarte Dood eigenlijk de eerste zombieplaag ooit was?!

Matti’s tip: Black Bolt #1
(Saladin Ahmed & Christian Ward)

De koning van de Inhumans krijgt zijn eerste soloreeks! Black Bolt werd gevangen genomen, maar door wie en waar? Alvorens hij dat te weten komt, moet hij vechten voor zijn leven tegen een celgenoot: de Absorbing Man! Ongetwijfeld de moeite alleen al door het sublieme tekenwerk van Christian Ward.

Matti’s tip: All-New Guardians of the Galaxy #1
(Gerry Duggan, Aaron Kuder & Ive Svorcina)

De Guardians of the Galaxy zijn terug in hun originele bezetting! We volgen Star-Lord en co (inclusief baby Groot) bij de grootste roof die ze ooit begaan hebben, terwijl ze achtervolgd worden door de Nova Corps. Ook The Collector en The Grandmaster maken hun intrede, hoe kan het ook anders met de release van de nieuwe film.

Matti’s tip: Secret Empire #1
(Nick Spencer & Steve McNiven)

Er is veel rond te doen geweest en nu zullen we eindelijk ontdekken hoe de vork in de steel zit. Captain America is een lid van de slechteriken van Hydra! Hoe zullen zijn oude vrienden op het verraad reageren? En wat betekent de onthulling voor de rest van het Marvel-universum? Spannend!

Europese strips

verstildlevencover

Jeroens tip: Verstild leven
(Zidrou & Oriol)

Toegegeven, Verstild leven is geen strip die op mijn radar stond. Maar als je weet dat de Blloan-uitgaves steeds van hoge kwaliteit zijn en dat Zidrou zelfs als hij zou proberen niets slechts kan schrijven, ben je zeker dat dit beeldverhaal je waar voor je geld zal geven. Een opvallende cover helpt natuurlijk ook altijd.

steven sterk

Jeroens tip: Steven Sterk: De integrale 1
(naar Peyo)

Dat we bij Geekster fan zijn van verzorgde integrale uitgaves van oude stripreeksen, is natuurlijk al langer geweten. Vanaf deze week krijgen ook de albums van Steven Sterk, een in de vergetelheid geraakt bedenksel van de geestelijke vader van de Smurfen, deze behandeling. Het verwarmt ons hart dat ook een jongere generatie kennis kan maken met deze kleine krachtpatser.

Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties