Beste nieuwe strips: week van 29 oktober 2015

0

Wat zijn dé Amerikaanse comics van het moment? En welke integrale uitgave van een Europese reeks hoor je gewoonweg gelezen te hebben?

Het aanbod leesplezier is groot en blijft elke week groeien. Gelukkig zijn wij er om je wegwijs te maken in de geweldige wereld van het beeldverhaal. Elke week kiezen wij onze favoriete uitgaves van het moment als ideale leestips, gaande van Europese strips tot single issues en hun verzamelde versies!

Nieuwe single issues en Europese strips
adventure-time-spooktacular

Matti’s tip: Adventure Time 2015 Spooktacular #1 (Hanna K.)

Deze Adventure Time-special vertelt meer over het achtergrondverhaal van vampierenkoningin Marceline. De comic werd geschreven en getekend door Hanna K., een Zweedse tekenares die ik al een tijdje volg en waar ik helemaal weg van ben. Nu is ze aan het doorbreken en natuurlijk belandt haar werk hier in huis!

bce-squirrelgirl

Matti’s tip: Unbeatable Squirrel Girl #1 (Ryan North & Erica Henderson)

Alhoewel Unbeatable Squirrel Girl nog maar eerder dit jaar gelanceerd werd, krijgt de eigenzinnige Marvel-strip nu al een nieuwe nummer één (natuurlijk in navolging van Secret Wars). Schrijver Ryan North vertaalde de wereld van Adventure Time perfect naar stripvorm, maar bewees zich vooral met deze originele strip. Vol humor en een leuke kijk op superhelden zorgt ervoor dat dit opnieuw de moeite is.

bce-blackmagick

Matti’s tip: Black Magick #1 (Greg Rucka & Nicola Scott)

Greg Rucka is terug met een nieuw verhaal rond een sterke vrouw. Het donkere detectiveverhaal draait rond de politieagente Rowan Black die enkele bovennatuurlijke ontdekkingen doet die haar verleden en heden op kop zetten. Opnieuw een perfect Halloweenverhaal!
9789085584131

Naomi’s tip: De Heksen 1: De klaagzang van de verloren gewesten (Béatrice Tillier & Jean Dufaux)

Prachtig met de hand getekend door Tillier en wederom met het scenario van Jean Dufaux, wordt de Klaagzang-reeks verder gezet. Na de verhalen over Sioban en Seamus trekken we nu naar de bron. Een strijd tussen heksen in het oeroude Ierland, waar bloed van tussen stenen oogleden sijpelt en er gewag is van zwarte en witte magie… De voorgaande delen van de cyclussen waren zonder meer oogstrelend en deze nieuwe vierdelige reeks belooft meer van hetzelfde. Krijgt sowieso een plaats op mijn boekenplank! 

Nieuwe trades, integrale edities en graphic novels
hoger-dan-de-bergen-dieper-dan-de-zee-nl-kroniek-van-een-migrant

Matti’s tip: Hoger dan de bergen, dieper dan de zee: kroniek van een migrant (Laïla Koubaa & Laura Janssens)

Deze beeldroman over migratie is een gedeeltelijke gebaseerd op het eigen leven van Laïla Koubaa. Grootvader Monji vertelt zijn levensverhaal: op jonge leeftijd verliest hij zijn moeder en later vertrekt hij naar Europa, waar hij een Vlaams meisje leert kennen en blijft plakken. Dit is tevens het debuut van tekenares Laura Janssens en wie haar tekenproces volgde, weet dat dit een pareltje is geworden. 

esther-verkest-nl-enkel-voor-onbevoegden

Matti’s tip: Esther Verkest 13: Enkel voor onbevoegden (Kim)

Dit is voorlopig de laatste bundeling van de prachtig getekende, bizarre humor van Kim en zijn rosse deerne. P-Magazine is niet meer in haar oude vorm en dat betekent ook dat Esther Verkest geen wekelijkse publicatie meer krijgt. Het verdwijnen van het personage laat een gat achter in het Vlaamse cartoonlandschap en ik hoop dat Kim snel een deftig blad vindt om opnieuw uit te publiceren.  

Share.

About Author

Matti Meurisse

Tekent als het past, kijkt veel te veel films en series als het niet past en verkent ondertussen de wereld der comic books.

Reacties