Beste nieuwe strips: week van 28 januari

0

Wat zijn dé Amerikaanse comics van het moment? En welke integrale uitgave van een Europese reeks hoor je gewoonweg gelezen te hebben?

Het aanbod leesplezier is groot en blijft elke week groeien. Gelukkig zijn wij er om je wegwijs te maken in de geweldige wereld van het beeldverhaal. Elke week kiezen wij onze favoriete uitgaves van het moment als ideale leestips, gaande van Europese strips tot single issues en hun verzamelde versies!

Nieuwe single issues en Europese strips

logan
Matti’s tip: Old Man Logan #1
(Jeff Lemire & Andrea Sorrentino)

Een tijdje terug schreef Mark Millar één van de origineelste reeksen rond Wolverine. Alle slechteriken smeden samen een plan om de superhelden voor eens en voor altijd uit te roeien. Plotwending: het verhaal speelt zich 50 jaar in een vervallen toekomst af. Met Secret Wars keerde dat universum terug. Het was zo populair dat er, net als voor andere tie-ins, nu een nieuwe volwaardige reeks is. Hopelijk van hetzelfde niveau als zijn voorganger!

revival
Matti’s tip: Revival #36
(Tim Seeley & Mike Norton)

Revival brengt de doden terug, maar niet op de manier zoals we gewend zijn. Vergelijk het niet met The Walking Dead, wel met Les Revenants. Het nieuwe nummer is een goed instappunt voor wie eens wil proeven waar dit allemaal om draait, met een nieuw verhaal dat begint in het stadje vol ondoden!

cryhavoc
Matti’s tip: Cry Havoc #1
(Simon Spurrier & Ryan Kelly)

Deze nieuwe reeks wordt omschreven als Jarhead gemengd met Pan’s Labyrinth. Kwestie van de verwachtingen torenhoog te zetten. Een lesbische weerwolf trekt ten oorlog, in een genremix van militair drama met donkere folklore. Het verhaal gebruikt verschillende inkleurders per verhaallijn. Benieuwd welk effect dat gaat geven!

Nieuwe trades, integrale edities en graphic novels

bee
Matti’s tip: Bee and Puppycat Vol. 2
(Verschillende artiesten)

Bee is een twintiger die haar leven op een rij moet zetten, en dan ontmoet ze een vreemd beestje dat buitenaards blijkt te zijn. Samen gaan ze op ruimteavonturen. De YouTube-serie is een erg leuk tussendoortje. De eigenaardige avontuurtjes hebben ook een eigen comic, dit is het tweede volume vol kleine verhalen.

batmanga
Matti’s tip: Batman: The Jiro Kuwata Batmanga vol. 3
(Juro Kuwata)

Dit is het sluitstuk van de speciale Batmanga, de manga van Batman dus. Naast personages die we kennen, duiken er ook heel wat nieuwe slechteriken op. De volumes van deze Batmanga zijn dik de moeite waard voor wie zin heeft in iets totaal anders op het vlak van Batman!

Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties