Beste nieuwe strips: week van 24 september 2015

0

Wat zijn dé Amerikaanse comics van het moment? En welke integrale uitgave van een Europese reeks hoor je gewoonweg gelezen te hebben?

Het aanbod leesplezier is groot en blijft elke week groeien. Gelukkig zijn wij er om je wegwijs te maken in de geweldige wereld van het beeldverhaal. Elke week kiezen wij onze favoriete uitgaves van het moment als ideale leestips, gaande van Europese strips tot single issues en hun verzamelde versies!

Nieuwe single issues en Europese strips
671773_f6ab3bcbde5a144a3818dad5beca89e678534b2e

Matti’s tip: Over The Garden Wall #2 (Pat McHale & Jim Campbell)

Vorig jaar verscheen één van de beste animatiereeksen ooit, vergezeld door een eenmalige comic. Het eigenaardige Over The Garden Wall krijgt nu toch een stripvervolg, met gebeurtenissen die zich afspeelden tussen de afleveringen door. De verhalen die direct naar het kleine scherm vertaald kunnen worden, zijn vergezeld van origineel tekenwerk. Dit deeltje vertelt het verhaal van Fred het paard en speelt zich af tussen de vierde en vijfde aflevering.

1872#3

Davy’s tip: 1872 #3 (Nicole Virella & Gerry Duggan )

Het is een rustige week in het comics-landschap, dus gaat mijn tip wederom naar een sterke Secret Wars Tie-In. Geschreven door dezelfde hand als mijn tip vorige week: Gerry Duggan. Deze reeks situeert onze superhelden in het jaar 1872, setting: het Wilde Westen. Met daarin de herintroductie van Red Wolf, een superheld met een Indianenafkomst, die binnenkort zijn eigen solo-reeks krijgt!

wildsend_covercomics

Matti’s tip: Wild’s End: The Enemy Within #1 (Dan Abnett & I.N.J. Culbard)

Dat het een rustige week is, betekent niet dat er geen interessante comics uitkomen. Wild’s End: The Enemy Within is het vervolg op een strip over antropomorfische dieren in de jaren ’30, die een alieninvasie hebben afgeweerd. De overlevenden worden bestookt door militairen die het incident in de doofpot willen stoppen, terwijl een klein groepje ervan de rest van de wereld wil waarschuwen voor de buitenaardse bedreiging.

Nieuwe trades, integrale edities en graphic novels
AstroCity

Davy’s tip: Astro City Confession: New Ed

Een heruitgave van het ondertussen klassieke verhaal van Astro City. Deze ligt al een tijdje op m’n ondertussen gigantische lijst van must-reads. Het verhaal gaat over een Batman-achtig personage, genaamd The Confessor, met zijn handlanger Altar Boy. Het klinkt onnozel, maar iedereen stelt me gerust dat dit niet het geval is. Met namen zoals Kurt Busiek, Alex Ross, Brent Anderson en Neil Gaiman kan het in principe niet verkeerd gaan.

cover_rest

Matti’s tip: De rest van de wereld (Jean-Christophe Chauzy)

In De rest van de wereld vertelt Chauzy over het handgeschilderde verhaal van een moeder en haar tienerkinderen, die samen oog in oog komen te staan met een allesvernietigende apocalyps. Het boek wordt vergeleken met The Walking Dead en Les Revenants, dus de verwachtingen liggen best hoog. 

Share.

About Author

Matti Meurisse

Tekent als het past, kijkt veel te veel films en series als het niet past en verkent ondertussen de wereld der comic books.

Reacties