Beste nieuwe strips: week van 2 juni

0

Wat zijn dé Amerikaanse comics van het moment? En welke integrale uitgave van een Europese reeks hoor je gewoonweg gelezen te hebben? Dit zijn de beste nieuwe strips van de week!

Het aanbod leesplezier is groot en blijft elke week groeien. Gelukkig zijn wij er om je wegwijs te maken in de geweldige wereld van het beeldverhaal. Elke week kiezen wij onze favoriete uitgaves van het moment als ideale leestips, gaande van Europese strips tot single issues en hun verzamelde versies!

Nieuwe single issues en Europese strips

maxentius
Anfies tip: Maxentius
(Sardou & Douarte)

Deze week worden we verwend met niet één, maar twee afleveringen van de nieuwe reeks Maxentius. In 1. De Nika-opstand en 2. De Augusta worden we meegenomen naar de zesde eeuw na Christus, waar Justinianus en Theodora heersen over het Byzantijnse rijk, dat na zijn Westerse counterpart ook met een bedreigd voortbestaan kampt. Maxentius wordt in de markt gezet als een nieuwe Alex, en de historica in mij is bijgevolg erg benieuwd wat ze hiermee gaan aanvangen.

civilwar2
Matti’s tip: Civil War II #1
(Brian Michael Bendis & David Marquez)

Als noch de issue voor Free Comic Book Day noch de #0 de start was van Civil War II, dan zal dit wel moeten verbazen als begin van Marvels nieuwste event. Iron Man en Captain Marvel nemen het tegen elkaar op! Wie leeft? Wie sterft? Wie keert terug uit de dood? Ontdek het allemaal vanaf deze week.

revisionist
Matti’s tip: Revisionist #1
(Frank J. Barbiere, Garry Brown, Lauren Affe & meer)

Vers van bij Aftershock Comics, een redelijk nieuwe en kleine uitgever, is dit een epos over een tijdreizende moordenaar die onze gebroken tijdlijn wil herstellen. Om de toekomst te redden, moet hij zijn problemen uit het verleden onder ogen zien. Het tekenwerk van Garry Brown alleen al haalt mij over.

120_2452016115620-lucky-luke-door-bonhomme-1-de-moordenaar-van-lucky-luke
Jeroens tip: De moordenaar van Lucky Luke
(Bonhomme)

Het lijkt alsof na de moderne nieuwe versies van Suske en Wiske en de Rode Ridder ook westernheld Lucky Luke niet kon achterblijven, maar De moordenaar van Lucky Luke door Bonhomme is zeker geen reboot, eerder een lofzang. Lucky Luke mag dit jaar namelijk 70 kaarsjes uitblazen, maar als we de titel van de strip mogen geloven, kon dat wel eens zijn laatste verjaardag geweest zijn…

Nieuwe trades, integrale edities en graphic novels

kersten
Anfies tip: Kersten – De lijfarts van Himmler
(Perna & Bedouel)

Ik heb altijd al een zwak gehad voor historisch geïnspireerde verhalen, zeker als ze er in slagen om een minder bekend aspect van grote gebeurtenissen in het zonnetje te zetten. Het leven van Kersten, een Estse arts, spreekt dan ook tot de verbeelding: in een historische thriller zien we hoe hij zijn positie als lijfarts voor een aantal hooggeplaatste nazi’s gebruikt heeft om zoveel mogelijk Nederlandse joden van de concentratiekampen en een gewisse dood te redden.

Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties