Beste nieuwe strips: week van 19 november 2015

0

Wat zijn dé Amerikaanse comics van het moment? En welke integrale uitgave van een Europese reeks hoor je gewoonweg gelezen te hebben?

Het aanbod leesplezier is groot en blijft elke week groeien. Gelukkig zijn wij er om je wegwijs te maken in de geweldige wereld van het beeldverhaal. Elke week kiezen wij onze favoriete uitgaves van het moment als ideale leestips, gaande van Europese strips tot single issues en hun verzamelde versies!

Nieuwe single issues en Europese strips

huck_cover
Matti’s tip: Huck #1
(Mark Millar & Rafael Albuquerque)

Mark Millar pompt de ene reeks na de andere uit zijn pen, steeds met getalenteerde tekenaars zoals Rafael Albuquerque. Huck gaat over een simpele kerel met speciale krachten, krachten die hij nu aan de wereld openbaar moet maken. Ik kan al met zekerheid zeggen dat dit iets heel speciaals kan worden, want ik reviewde het eerste nummer al. Hartverwarmend en origineel! 

Uncanny_Inhumans #2
Davy’s tip: Uncanny Inhumans #2
(Charles SouleSteve McNiven)

In de eerste issue introduceerde Charles Soule het nieuwe team van Inhumans, met onder andere Johnny Storm (als nieuwe vriend van Medusa) en Hank ‘Beast’ McCoy! Het verhaal werd opgezet: Black Bolt keert terug van een gefaalde missie waarin hij z’n zoon wou redden uit de klauwen van Kang The Conqueror. Nu komt hij met hangende pootjes naar Medusa om help. Wat verwacht ik? Spanning tussen Black Bolt en Johnny Storm, tijdreizen met Kang en wat daar uiteraard op volgt: alternatieve tijdslijnen! 

corto maltese
Jeroens tip: Corto Maltese: onder de middernachtzon
(Rubén Pellejero & Juan Diaz Canales)

Corto Maltese… Het is een naam die veel stripliefhebbers bekend in de oren klinkt, maar stamt uit een tijd dat de meesten onder ons nog in de pampers zaten. Twintig jaar na de dood van Hugo Pratt, de geestelijke vader van Corto, nemen Rubén Pellejero en Juan Diaz Canales, de scenarist van Blacksad,de fakkel over en proberen ze de lezers van nu kennis te laten maken met de Corto van toen.

shadow banking 
An-Sofies tip: Shadow banking 2 – Het Raderwerk
(Corbeyran, Bagarry, Chabbert)

Een van de medescenaristen van deze reeks is Frédéric Bagarry, een ex-trader die voor meerdere Franse grootbanken werkte. De reeks is op zich fictie, maar de bankencrisis heeft aangetoond dat sommige banken op een hallucinante manier omgegaan zijn met leningen, derivaten en ratings. Spanning is dus gegarandeerd in een reeks die een intrigerende blik achter de schermen van de financiële markten biedt. Shadow Banking is naast een excellente naam voor een stripreeks ook de term die gebruikt wordt voor de activiteiten van gereguleerde instituties, die niet onder de regulatie-organen vallen en waar dus geen enkele vorm van toezicht op is. 

216044 (1) 
An-Sofies tip: Complot 1 – Het einde van de tempeliers
(Cossu, Gihef, Alcante)

De eerste telg van een nieuwe conceptreeks over grote complotten in de wereldgeschiedenis gaat over de grote opruimactie die Filips de Schone in 1307 begonnen was: hij beschuldigde de Orde van de Tempeliers van ketterij en liet de ganse organisatie oprollen. Gebaseerd op de historische feiten, maar met een andere invulling voor de beweegredenen, kan dit een fijne reeks worden waarin machinaties achter de schermen in een helder daglicht gesteld worden.  

 

Nieuwe trades, integrale edities en graphic novels

rick & morty
Matti’s tip: Rick and Morty, volume 1
(Zac Gorman, C.J. Cannon & Ryan Hill)

Rick and Morty was één van de meest hilarische televisiereeksen van vorig jaar en alhoewel het tweede seizoen nét niet het niveau haalde van zijn voorganger, is het nog steeds een geweldige tekenfilmreeks. Net zoals andere populaire animatiereeksen kreeg Rick and Morty een eigen comic. Met tekenaar Zac Gorman (één van mijn favorieten) aan het roer, denk ik dat dit volume het aanschaffen waard is!  

120_1592015172540-zo-maak-je-fortuin-in-juni-1940
Jeroens tip: Zo maak je fortuin in juni 1940
(Xavier Dorison & Fabien Nury)

Geef nu zelf toe: wiens nieuwsgierigheid wordt nu niet gewekt door zo’n titel? Een groep avonturiers heeft aan het begin van de Tweede Wereldoorlog z’n zinnen gezet op een auto gevuld met twee ton goud. De cover spreekt alvast boekdelen: de rit van Parijs naar Bordeaux belooft wel erg wild te worden. Bovendien werkte Xavier Dorison, de man achter Undertaker en Het Derde Testament, aan deze strip mee. En die heeft ons nog nooit ontgoocheld.

120_17112015133930-zwijgen-als-vermoord 
An-Sofies tip: Zwijgen als vermoord.
(Berthet, Zidrou)

Het exotische Australië is de achtergrond van deze zinderende strip. Een man keert terug na 27 jaar op de vlucht, nadat hij onterecht beschuldigd is van de moord op zijn vrouw. Zijn broer heeft immers vlak voor zijn dood bekend dat hij haar vermoord heeft. De cover alleen ziet er al veelbelovend uit, en met Zidrou heeft Berthet de gedroomde partner voor een bloederig huwelijk gevonden. 

paradise 
An-Sofies tip: Paradise – De integrale
(Sokal, Bingono)

Het eerste album uit de Paradise-reeks is inmiddels tien jaar oud, en was toen een voorbeeld van multimediale samenwerking: parallel aan de stripreeks plande White Birds Productions van auteur Sokal ook een gamereeks. Een verhaal over een koningsdochter die na tien jaar terugkeert naar haar thuisland, waar haar vader intussen van de macht verdreven wordt, maar door een ongeval bij aankomst geplaagd wordt door geheugenverlies, een cover met een poema en de floue grens tussen fantasie en realiteit, meer moet dat niet zijn.  

Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties