Beste nieuwe strips: week van 19 mei

0

Wat zijn dé Amerikaanse comics van het moment? En welke integrale uitgave van een Europese reeks hoor je gewoonweg gelezen te hebben? Dit zijn de beste nieuwe strips van de week!

Het aanbod leesplezier is groot en blijft elke week groeien. Gelukkig zijn wij er om je wegwijs te maken in de geweldige wereld van het beeldverhaal. Elke week kiezen wij onze favoriete uitgaves van het moment als ideale leestips, gaande van Europese strips tot single issues en hun verzamelde versies!

Nieuwe single issues en Europese strips

futurequest
Matti’s tip: Future Quest #1
(Jeff Parker, Evan Shaner & Steve Rude)

De tekenfilm rond Jonny Quest uit de jaren zestig en tachtig is terug van weggeweest! In het nieuwe jasje trekt het personage op nieuwe avonturen met andere helden uit de stal van tekenfilmproducent Hanna-Barbera. Het character design is trouwens van de hand van wijlen Darwyn Cooke.

civilwar2
Matti’s tip: Civil War II #0
(Brian Michael Bendis & Olivier Coipel)

Gelijktijdig met de film brengt Marvel nu een cross-over uit met een nieuwe Civil War. Een beetje goedkoop, maar het team dat achter de hoofdreeks zit is veelbelovend. Brian Michael Bendis en Olivier Coipel werkten eerder al samen aan het magistrale House of M, dus wees maar zeker dat ik deze ook in huis haal. Het Free Comic Book Day-exemplaar van Civil War II gaf je al een voorsmaakje, terwijl het echte werk nu pas begint.

capa-nl-de-vallende-ster
Anfies tip: Capa – De Vallende Ster
(Silloray Florent)

Robert Capa, bekend van zijn iconisch beeld van de vallende soldaat in de Spaanse Burgeroorlog, is een van de bekendste oorlogsfotografen. Zijn vele reizen en avonturen vormen de basis voor deze strip en als een fan van zijn werk kijk ik hier erg naar uit. Ik ben zeer benieuwd hoe Florent de historische context zal mengen met het persoonlijk leven van de fotograaf.

oorlogsvrouwen-nl-mila-racine
Anfies tip: Oorlogsvrouwen 4 – Mila Racine
(Olivier Frasier , Régis Hautière , Francis Laboutique , Emmanuelle Polack )

Het mag intussen wel al duidelijk zijn dat ik een aantal stokpaardjes heb als het over strips gaat: ik heb een zwak voor de moeilijkere thema’s, liefst met een waargebeurd verhaal erachter en als het even ook nog kan met sterke vrouwelijke personages in de hoofdrol. Deze Oorlogsvrouwen gaat voor drie op drie en het verhaal van Mila Racine is wel erg de moeite: een jonge verzetsstrijdster die joodse kinderen naar veiligheid helpt te smokkelen en het bekoopt met een one way ticket naar Mauthausen. Het wordt een stevige, maar hopelijk ook ontroerende leeservaring.

Nieuwe trades, integrale edities en graphic novels

STK693508
Matti’s tip: Zodiac Starforce
(Kevin Panetta & Paulina Ganucheau)

Zat je vroeger aan het scherm gekluisterd met Sailor Moon? Dan is Zodiac Starforce iets voor jou! Het is een gelijkaardig magical-girl-verhaal rond vier tieners die het dankzij goddelijke krachten moeten opnemen tegen een buitenaardse dreiging. Er zit meer diepgang in dan je op het eerste zicht zou denken.

cycloop-nl-integraal
Anfies tip: Cycloop – integrale
(Gaël De Meyere, Luc Jacamon, Matz)

Een dystopische roman over een wereld waarin de ordehandhaving deels overgenomen is door huurlingen: Cycloop is een reeks scifi-thrillers die intussen 10 jaar oud is, maar die brandend actueel blijft nu er steeds meer militaire taken overgenomen worden door privébedrijven. Integrales zijn altijd handig om een reeks die je eerder gemist hebt, alsnog in huis te halen en meestal staan ze ook erg mooi in de boekenkast.

Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties