Beste nieuwe strips: week van 18 mei

0

Wat zijn dé Amerikaanse comics van het moment? En welke integrale uitgave van een Europese reeks hoor je gewoonweg gelezen te hebben? Dit zijn de beste nieuwe strips van de week!

Het aanbod leesplezier is groot en blijft elke week groeien. Gelukkig zijn wij er om je wegwijs te maken in de geweldige wereld van het beeldverhaal. Elke week kiezen wij onze favoriete uitgaves van het moment als ideale leestips, gaande van Europese strips tot single issues en hun verzamelde versies!

Amerikaanse comics

Matti’s tip: Generation X #1
(Christina Strain & Amilcar Pinna)

De X-Men zijn weer helemaal terug en uiteraard hoort daar een serie bij die focust op de jongste garde mutanten. Deze jonge studenten ontdekken dat ze allemaal een ander doel dienen in hun leven, maar één iemand houdt hen samen: Jubilee!

Matti’s tip: Luke Cage #1
(David F. Walker & Nelson Blake II)

Luke Cage berust op wraak! De man die hem tot de onbreekbare held maakte die hij nu is, is overleden. Op weg naar zijn begrafenis ontdekt Cage dat zijn dood niet natuurlijk was en neemt hij het heft in eigen handen om de daders te vinden.

Europese strips

de vuurproef
Jeroens tip: De Rode Ridder 254: De vuurproef
(Marc Legendre & Fabio Bono)

Eerder deze week verscheen het nieuwste nummer van De Rode Ridder, een reeks die ondertussen al ononderbroken loopt sinds onze ouders jong waren. En wij zagen dat het goed was. Fabio Bono levert ook in dit deel weer illustraties van het hoogste niveau af.

de planeetvreter
Jeroens tip: Suske en Wiske 339: De planeetvreter
(Studio Vandersteen)

TETTE… RETET! Suske en Wiske krijgen na tien jaar een nieuwe look! In alle ernst: er is al veel digitale inkt gevloeid over het nieuwe uiterlijk van de koninklijke familie van de Vlaamse strip. Wiske en Sidonia met vrouwelijke rondingen, Suske met een hoody en Jerom met een polsbandje… En dan de eeuwige vraag: heeft Lambik nu eigenlijk een snor, ja of neen?

Jeroens tip: Suske en Wiske Classics
(Willy Vandersteen)

classics

Ook voor wie geen fan is van de nieuwe looks van Sus en Wis, is er goed nieuws. Deze week gaat immers de Suske en Wiske Classics-reeks van start. In deze witte albums zullen de oudere verhalen van Suske en Wiske opnieuw geletterd en gekleurd worden volgens de moderne technieken. Van deze heruitgaves zullen er ongeveer een dozijn per jaar verschijnen waarbij, niet onbelangrijk, de nummering volledig overhoop gegooid zal worden. Beginnen doen we met Het Geheim van de gladiatorenDe Duistere DiamantDe schat van Beersel en De groene splinter. 

Timothy’s Tip: Vercingetorix
(Eric Adam, Didier Convard, Stéphane Bourdin, Fred Vignaux & Charlène Tabary) 

Geen menhirs in dit album over de bekende Galliër, wel een spannend kat-en-muisspel met de beroemde strateeg Julius Caesar. Samen met een prachtige tekenstijl biedt dit album een (grotendeels) historische kijk aan in het leven van dit historisch figuur. Wil je nog meer weten over de koning der Galliërs, lees anders onze review hier.

Share.

About Author

Geekster

Uw moederschip met als missie: duidelijkheid scheppen in de oneindige kosmos der geeks en popcultuur trivia. Doorheen de meteorietenregen van comics, games, boeken films & series.

Reacties