Beste nieuwe strips: week van 17 september 2015

0

Wat zijn dé Amerikaanse comics van het moment? En welke integrale uitgave van een Europese reeks hoor je gewoonweg gelezen te hebben?

Het aanbod leesplezier is groot en blijft elke week groeien. Gelukkig zijn wij er om je wegwijs te maken in de geweldige wereld van het beeldverhaal. Elke week kiezen wij onze favoriete uitgaves van het moment als ideale leestips, gaande van Europese strips tot single issues en hun verzamelde versies!

Nieuwe single issues en Europese strips
Tokyo Ghost #1

Matti’s tip: Tokyo Ghost #1 (Rick Remender & Sean Murphy)

Bovengenoemde namen zouden al genoeg moeten zijn om je te overtuigen van de eerste issue van Tokyo Ghost. Rick Remender heeft zichzelf bewezen als sciencefictionschrijver met Black Science en Sean Murphy verzorgde eerder al het indrukwekkende tekenwerk van Chrononauts. In een vervallen dystopische toekomst van 2089, waarin iedereen verslaafd is aan zijn schermen, krijgen twee detectives een vervaarlijke opdracht.

8033508-the-infinity-gauntlet-4

Davy’s Tip: Infinity Gauntlet #4 (Dustin Weaver & Gerry Duggan )

De bladeren beginnen ondertussen hun grip te verliezen en zo ook beginnen veel Marvel-fans Secret Wars los te laten. De vele vertragingen brengen slijt aan een anderzijds zeer sterke event. Maar in deze tie-in merken we daar niets van. Dustin Weaver’s tekeningen zijn van de bovenste plank en de Bakians, een hele Nova familie, zijn aangename nieuwkomers. Ik hoop dan ook dat ze in hun geheel het event overleven!

Nieuwe trades, integrale edities en graphic novels
Saga, volume 5
Matti’s tip: Saga, volume 5 (Brian K. Vaughan & Fiona Staples)
Het is altijd opnieuw vol verlangen uitkijken naar het volgende volume van Saga. Toch is het moeilijk om te geloven dat het vorige volume alweer van december vorig jaar geleden is, wat vliegt de tijd. Saga is een ruimte-opera die je gewoon moet gelezen hebben. In dit volume raken de verhaallijnen van de personages in elkaar verwikkeld. We kunnen niet wachten om het te verslinden en daarna hopeloos proberen om niet de single issues te kopen in ongeduld…
6181031-batman-vol-7-endgame-hc

Davy’s Tip: Batman Vol. 7: Endgame HC (Scott Snyder & Greg Capullo )

DC’s paradepaardje krijgt er een nieuw volume bij deze week! Het is bijna niet te geloven dat Snyder en Capullo al 7 volumes verzameld hebben. Scott Snyder trekt alle registers open en schrijft het sterkste Joker-verhaal in jaren. Het verhaal gaat als volgt: The Joker heeft Batman altijd aanzien als zijn vriend, iemand om samen mee te spelen. Maar hij is het beu, no more playing games. Batman moet eraan en daarvoor schakelt The Joker niemand minder dan The Justice League in…

Het enigste kritiekpuntje dat ik kan bedenken is dan ook dat het verhaal te kort is. Desalniettemin moet iedere zelfrespecterende Batman-fan deze in huis halen. Al is het maar voor de sterke cliffhanger.

Share.

About Author

Matti Meurisse

Tekent als het past, kijkt veel te veel films en series als het niet past en verkent ondertussen de wereld der comic books.

Reacties