Beste nieuwe strips: week van 16 februari

0

Wat zijn dé Amerikaanse comics van het moment? En welke integrale uitgave van een Europese reeks hoor je gewoonweg gelezen te hebben? Dit zijn de beste nieuwe strips van de week!

Het aanbod leesplezier is groot en blijft elke week groeien. Gelukkig zijn wij er om je wegwijs te maken in de geweldige wereld van het beeldverhaal. Elke week kiezen wij onze favoriete uitgaves van het moment als ideale leestips, gaande van Europese strips tot single issues en hun verzamelde versies!

Amerikaanse comics

Matti’s tip: Batwoman: Rebirth #1
(James Tynion IV, Marguerite Bennett & Ben Oliver)

Batwoman begint aan nieuw hoofdstuk van haar leven, maar moet eerst een nieuw biowapen vernietigen én afrekenen met de makers ervan. Hiervoor moet ze terugkeren naar een donker stuk uit haar verleden. Dit is de proloog van haar nieuwe reeks, een aanrader voor nieuwelingen!

Matti’s tip: Sex Criminals #16
(Matt Fraction & Chip Zdarsky)

We hebben er héél lang op moeten wachten, maar de ontlading is des te groter. Na bijna een jaar verschijnt er deze week eindelijk een nieuw nummer van Sex Criminals, niet alleen een van de meest absurde comics (een koppel zet de tijd stil als ze klaarkomen), maar ook een van de meest eerlijke comics over menselijke relaties ooit.

Matti’s tip: Old Man Logan #18
(Jeff Lemire & Andrea Sorrentino)

Na het excellente Old Man Logan van Mark Millar (waarop Logan, de film, is gebaseerd) keerde de serie rond een ouder geworden Wolverine twee jaar geleden terug. Het personage ging opnieuw in de tijd met één missie: de gebeurtenissen uit de originele reeks voorkomen. Dit is de conclusie van het huidige verhaal, dus zorg dat je de vorige delen hebt gelezen.

Matti’s tip: Doctor Strange #1.MU
(Chip Zdarsky, Scott Hana & Julian Lopez)

Monsters Unleashed mag dan het zoveelste onnodige Marvel-event in een rijtje zijn, dit zijsprongetje kan wel eens de moeite worden. Niemand minder dan de gestoorde helft achter Sex Criminals heeft deze tie-in rond Doctor Strange geschreven.

Matti’s tip: The Walking Dead #164
(James Tynion IV, Marguerite Bennett & Ben Oliver)

The Walking Dead op televisie leunt soms erg nauw aan bij het bronnenmateriaal en het nieuwste nummer toont dat de serie misschien nog de gebeurtenissen op papier in zal halen.

Europese strips

alice matheson 2
Jeroens tip: Alice Matheson 2: De moordenaar in mij
(Jean-Luc Istin & Zivorad Radivojevic)

Voor zombiereeksen moet je het niet per se in de Verenigde Staten gaan zoeken. Ook in de nieuwe topreeks Alice Matheson staan de doden op met een hongerke naar levend vlees. Kort na het eerste deel  krijgen we nu al een tweede album en we vragen ons werkelijk af of de slachtoffers die Alice maakt ook blijven liggen.

het eindeloze eiland
Jeroens tip: De Rode Ridder 253: Het eindeloze eiland
(Marc Legendre & Fabio Bono)

Na een sterke start begon de nieuwe reeks van oerstripheld Johan de Rode Ridder een klein beetje te slabakken. We hopen dat er weer een beetje vaart in het verhaal komt en dat Johan en Allis snel hun tocht naar Camelot kunnen verderzetten.

Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties