Beste nieuwe strips: week van 15 juni

0

Wat zijn dé Amerikaanse comics van het moment? En welke integrale uitgave van een Europese reeks hoor je gewoonweg gelezen te hebben? Dit zijn de beste nieuwe strips van de week!

Het aanbod leesplezier is groot en blijft elke week groeien. Gelukkig zijn wij er om je wegwijs te maken in de geweldige wereld van het beeldverhaal. Elke week kiezen wij onze favoriete uitgaves van het moment als ideale leestips, gaande van Europese strips tot single issues en hun verzamelde versies!

Amerikaanse comics

Dark Days: The Forge #1
Dark Days: The Forge #1
(Scott Snyder/James Tynion IV & Danny Miki/Klaus Janson)

Deze zomer zal DC zich onderdompelen in een duister multiversum met hun crossover event Metal. Vooraleer het epische event écht van start gaat, krijgen we deze Dark Days: The Forge #1 als proloog. Batman’s Scott Snyder brengt samen met mede-schrijver James Tynion IV hier een verhaal waarin Aquaman & The Flash vermoeden dat Batman iets geheim houdt. Iets wat wel een bedreiging kan vormen voor het multiversum. Snyder heeft zich al meerdere keren bewezen als een sterke scenarist dus dit wordt ongetwijfeld een must-read.

Jimmy’s Bastards #1
(Garth Ennis & Russel Braun)

Jimmy’s Bastards moest een plaats krijgen in deze lijst, enkel en alleen al door de schrijver: Garth Ennis. De man achter Preacher heeft intussen al z’n strepen verdient en we zijn heel benieuwd wat deze nieuwe reeks met zich meebrengt. Genre van dit moment: Espionage! Jimmy is namelijk een archetype Britse spion. Zo smooth als het maar zijn kan en daaruit vloeit de nodige vrouwelijke aandacht. Echter wordt al snel duidelijk dat z’n vele veroveringen een gevolg met zich meebrengen. Benieuwd!

Kill The Minotaur #1
 Kill the Minotaur #1
(Chris Pasetto & Lukas Ketner)

Kill the Minotaur wordt een hervertelling van de mythe rond Koning Minos en stond behoorlijk achteraan in ons lijstje van nieuwe comics, maar de eerste reacties zijn behoorlijk unaniem: Kill the Minotaur is een meeslepend, sfeervol verhaal dat de lezer vastgrijpt. Zeker een kans geven!

Winnebago Graveyard
Winnebago Graveyard #1
(Steve Niles & Alison Sampson)

Deze reeks haalt de mosterd bij 1970s horror films en dat alleen al zou je moeten warm maken. Alison Sampson omschreef het als “70% Americana, zoals True Blood en 30% onthoofdingen.” Wel, colour me intrigued, Sampson! 

The Defenders #1
The Defenders #1
(Brian Michael Bendis & David Marquez)

Binnenkort krijgen we The Defenders op Netflix en uiteraard komt Marvel dan met een hapklare reeks om ons al wat lekker week te maken. De reeks wordt geschreven door Brian Michael Bendis, die in het verleden al geniale verhalen schreef voor Daredevil & Jessica Jones. Wie weet wordt dit meer dan een snelle cash-grab! Wij geven het alvast een kans.

The Vision: Director's Cut #1
The Vision: Director’s Cut #1
(Tom King & Gabriel Hernandez Walta)

Technisch gezien geen nieuwe strip, maar toch willen we deze in de lijst. Tom King’s The Vision blies ons werkelijk omver toen we het lazen. Het is veruit één van mijn favoriete verhalen ooit vanuit de Marvel-stal. Een verhaal dat diep worstelt met boeiende vragen rond Artificiële Intelligentie en wat het betekent om mens te zijn. Dit alles zonder de scherpe focus op het familieleven van The Visions te verliezen.

 

Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties