Beste nieuwe strips: week van 13 april

0

Wat zijn dé Amerikaanse comics van het moment? En welke integrale uitgave van een Europese reeks hoor je gewoonweg gelezen te hebben? Dit zijn de beste nieuwe strips van de week!

Het aanbod leesplezier is groot en blijft elke week groeien. Gelukkig zijn wij er om je wegwijs te maken in de geweldige wereld van het beeldverhaal. Elke week kiezen wij onze favoriete uitgaves van het moment als ideale leestips, gaande van Europese strips tot single issues en hun verzamelde versies!

Amerikaanse comics

Matti’s tip: X-Men: Blue #1
(Cullen Bunn & Jorge Molina)

De nieuwe X-Men-reeksen begonnen met een valse start. Toch kijken we uit naar die andere grote X-reeks waarin het iconische team bestaande uit Marvel Girl (Jean Grey), Cyclops, Beast, Iceman en Angel mag opdraven. Hun mentor van dienst is niet Professor X, maar wel Magneto. Als dat maar goed komt!

Matti’s tip: Weapon X #1
(Greg Pak & Jay Leisten)

Het beruchte Weapon X-experiment is terug van weggeweest. Met een nieuwe leider van dienst wil de organisatie oude experimenten, zoals Old Man Logan en Lady Deathstrike uit de weg ruimen. Hopelijk een boeiende kijk in het hoofd van de slechteriken.

 

Matti’s tip: Black Panther and the Crew #1
(Ta-Nehisi Coates, Yona Harvey & Butch Guice)

Black Panther, Storm, Luke Cage, Misty Knight én Manifold bundelen krachten om voor eens en altijd komaf te maken met schorriemorrie. Meer hebben we niet nodig, maar de schrijvers van Black Panther doen er nog een schepje bovenop: dit ongetwijfeld socio-politiek geladen verhaal bouwt op naar een groter verhaal in het Marvel-universum.

Matti’s tip: Rose #1
(Meredith Finch & Ig Guara)

Omdat het niet altijd Marvel hoeft te zijn: Image Comics pakt deze week uit met een episch fantasieverhaal over een meisje dat de balans van de wereld moet herstellen. Samen met haar reusachtige kat neemt ze het op tegen een almachtige tovenares.

Europese strips

fanny k cover

Jeroens tip: Fanny K. 1: Moordgriet
(Toni Coppers & Jean-Marc Krings)

Met veel bombarie vernieuwt en verbreedt Standaard Uitgeverij haar aanbod aan stripklassiekers. Na het succes van Amoras en hopelijk wijzer na het ondermaatse J.Rom, laat de uitgever de Truiense misdaadauteur Toni Coppers los op Fanny Kiekeboe, de natte droom van het Vlaamse stripverhaal.

Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties