Beste nieuwe strips: week van 12 mei

0

Wat zijn dé Amerikaanse comics van het moment? En welke integrale uitgave van een Europese reeks hoor je gewoonweg gelezen te hebben? Dit zijn de beste nieuwe strips van de week!

Het aanbod leesplezier is groot en blijft elke week groeien. Gelukkig zijn wij er om je wegwijs te maken in de geweldige wereld van het beeldverhaal. Elke week kiezen wij onze favoriete uitgaves van het moment als ideale leestips, gaande van Europese strips tot single issues en hun verzamelde versies!

Nieuwe single issues en Europese strips

satellitefalling
Matti’s tip: Satellite Falling #1
(Steve Horton & Steven Thompson)

Wie houdt er nu niet van een deftig bounty hunter-verhaal? In Satellite Falling verloor een vrouw de enige persoon van wie ze hield, waarna ze de verrotte Aarde vaarwel zegt. Ze komt terecht op een plek vol aliens, maar iemand staat op het punt haar leven ondersteboven te gooien. Voor fans van Saga!

04
Peters tip: J.ROM 4: Bloedmaan
(Bruno De Roover & Romano Moolenaar)

Blijkbaar heeft J.ROM de gouden stuntman nog een paar gouden eieren in zijn mandje liggen, want Bruno De Roover heeft een nieuwe cyclus neergepend. In dit vierde deel, dat het eerste is van een tweeluik, heeft de slechterik Oskar, een alternatieve Cupido, het gemunt op sidekick Pi. De eerste cyclus viel qua diepgang een beetje tegen, er moest ook veel verteld worden. Hopelijk krijgen J.ROM en co. nu meer ademruimte om zich te laten gelden in deze Vlaamse comic.

Nieuwe trades, integrale edities en graphic novels

allnewwolverine
Matti’s tip: All New Wolverine, vol 1: Four Sisters
(Tom Taylor, David Lopez & David Navarrot)

Onze kapitein was alleszins te vinden voor het eerste nummer van de nieuwe Wolverine-reeks, met Laura Kinney als opvolgster van Logan. Zelf wacht ik liever op de trade paperbacks, dus deze komt ongetwijfeld in huis.

clarence
Matti’s tip: Clarence, vol. 1: Chicken Phantom
(Derek Fridolfs, Cara McGee & Matt Smigel)

De Clarence-comic, gebaseerd op de gelijknamige tekenfilmreeks van Cartoon Network, is al een tijdje uit. Ik was bang dat ze niet gebundeld gingen worden, maar die vrees lijkt nu onterecht! De adaptatie volgt de zorgeloze en soms absurde kindersfeer uit de tekenfilm en dat is net perfect.

Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties