Beste nieuwe strips: week van 1 oktober 2015

0

Wat zijn dé Amerikaanse comics van het moment? En welke integrale uitgave van een Europese reeks hoor je gewoonweg gelezen te hebben?

Het aanbod leesplezier is groot en blijft elke week groeien. Gelukkig zijn wij er om je wegwijs te maken in de geweldige wereld van het beeldverhaal. Elke week kiezen wij onze favoriete uitgaves van het moment als ideale leestips, gaande van Europese strips tot single issues en hun verzamelde versies!

Nieuwe single issues en Europese strips
5579451-from-under-mountains-1

Matti’s tip: From Under Mountains #1 (Claire Gibson, Marian Churchland & Sloane Leong)

In het magische land Akhara, gedomineerd door strijdende clans, worden een edelvrouw, een dievegge en een eerloze ridder onwaarschijnlijke vrienden. Ik ben altijd wel te vinden voor een portie fantasie van de bovenste plank en het feit dat From Under Mountains bij Image Comics wordt uitgegeven, legt de verwachtingen hoog!

51so5E-AWfL._SY344_BO1,204,203,200_

Matti’s tip: Aâma 2: de onzichtbare menigte (Frederik Peeters)

Frederik Peeters is een krak in het maken van originele stripverhalen. Zijn striproman Koma was één van de eerste strips die ik kocht toen ik in de hobby belandde en Pachyderme was een psychedelische trip van ongekende tekenkwaliteit. Zijn nieuwste sciencefictionreeks Aâma is opnieuw ééntje om van te smullen!

Nieuwe trades, integrale edities en graphic novels
5756452-the-empty-man-tp

Matti’s tip: The Empty Man (Cullen Bunn & Vanesa R. Del Rey)

We zijn nog vroeg in oktober, maar dat betekent niet dat we nog niet kunnen griezelen. The Empty Man is een horrorverhaal over een ziekte die elke besmette persoon razend maakt en doet hallucineren, gevolgd door de dood of een comateuze staat. De FBI en CDC strijden samen tegen nieuwe sektes en deze enge ziekte. Ideaal dus om onder de pompoen te leggen. 

Share.

About Author

Matti Meurisse

Tekent als het past, kijkt veel te veel films en series als het niet past en verkent ondertussen de wereld der comic books.

Reacties