Zeven is de titel van een conceptreeks die sinds de jaren 2000 loopt bij de Franse uitgeverij Delcourt. Wisselende teams van schrijvers en tekenaars maken albums met het getal zeven als uitgangspunt. Zeven psychopaten, Zeven Vikingen en, in dit geval, Zeven Dwergen. Het idee mag duidelijk zijn. Sinds 2007 wordt deze reeks uitgegeven in het Nederlands door Silvester en ze zijn eindelijk aanbeland bij het derde seizoen.

Wilfred Lupano, bekend van andere Silvester-reeksen als Alim de Leerlooier en De Engelsman die niet van vuurwapens houdt, neemt samen met de Italiaanse stripmaker Roberto Ali de Zeven Dwergen onder handen. Beide heren hebben het duidelijk gehad met het klassieke sprookje van Sneeuwwitje en vertellen ons, de lezer, hoe het echt is vergaan.

Lang geleden hield de koning een groot feest ter ere van de koningin. Tijdens dit feest gaan de zeven grapjassen te ver en beledigen ze de koningin. Deze wil ze ter dood laten brengen, maar manlief kiest ervoor om ze te verbannen. Hij zou ondertussen voor hen pleiten bij zijn vrouw zodat ze later terug aan het hof kunnen komen, want de koning houdt wel van een grap. Helaas staat een klein ongeluk een goede afloop in de weg en dus moeten de dwergen terug aan de slag als mijnwerkers. Wie dacht dat Sneeuwwitje het zwaar had getroffen in dit sprookje heeft het mis.

De meeste parodieën vergroten zaken uit en overdrijven dan. Lupano en Ali pakken het anders aan. Ze halen alle magische zaken uit het verhaal en weten een werkbare realistische oplossing te vinden voor elke wending in het plot. Hierdoor wordt het allemaal veel tragischer en daardoor ook veel komischer.

De tekenstijl van Lupano komt hier ook goed van pas. Zijn expressieve gezichten zorgen regelmatig voor een lach. Het gezicht van Stoetel is bijvoorbeeld heerlijk fout. En Sneeuwwitje briest ook echt wanneer ze zich ergens aan irriteert. Mooi gedaan.

De Zeven Dwergen is een amusant album geworden.

De trailer kan je hieronder bekijken:

7 Goed

De Zeven Dwergen is een geslaagde herinterpretatie van het bekende sprookje. Het deed me glimlachen.

  • Verhaal 7
  • Tekenstijl 8
Share.

About Author

Dennis Van Beek

Leest boekjes met plaatjes en praat daar dan over op Geekster. Heeft ook een mening over andere dingen.

Reacties