Uitgeverij Saga heeft zich gestort op een vertaling van de Voyeur-collectie. Deze eerste verscheen in 2016 voor het eerst integraal in het Frans bij uitgeverij Dibbuks. Het is de bedoeling dat deze collectie het verzamelde erotische werk van de Argentijnse tekenaar Horacio Altuna zal gaan verzamelen.

Schrijver: Horacio Altuna
Tekenaar: Horacio Altuna
Uitgeverij: Saga
Aantal pagina’s: 120
Prijs: €29.95
Verschijningsdatum: 29 november 2017

Trouwe lezers van deze site hebben ongetwijfeld deze naam al eens voorbij zien komen. De tekenaar is vooral bekend van de vele erotische strips en illustraties die hij maakte voor het befaamde Amerikaanse blad Playboy. De naam Playboy is deze dagen meer waard dan het daadwerkelijke blad, dat over zijn hoogtepunt heen lijkt te zijn. Het zou zonde zijn dat het werk van Altuna ook uit beeld verdwijnt bij het publiek. Daarom valt dit initiatief toe te juichen.

Voyeur altuna pagina

Het album is uitgegeven in een goed gebonden hardcoveruitvoering. Het staat vol met korte erotische verhalen en wordt afgesloten met een dossiertje vol schetsen. De verhalen zijn natuurlijk bedoeld om je als lezer op te winden, maar ze hebben ook altijd een komische ondertoon.

De nadruk ligt op vrouwen, blote vrouwen. Wie beweert dat ze worden neergezet als seksobjecten vergist zich. De vrouwen van Altuna zijn mooi en wulps maar verliezen zelden de controle. Het is vaak de man die op het einde van het verhaal in zijn hemd wordt gezet. Dit is dus erotica waarmee je ook bij je vriendin kunt aankomen.
Voyeur strookje

Een tweede voordeel is dat het prachtig is getekend. De fraai belichte stegen en schilderachtige landschapjes zijn stille getuigen van het grafisch meesterschap van Altuna. Wat overigens niet wil zeggen dat het perfect is. Het is duidelijk te zien dat zijn voorkeuren uitgaan naar een bepaald type vrouw. Wanneer je dit album leest, dan gaat dat opvallen. Jammer, want de tekenaar laat zien dat ie meerdere types vrouwen kan tekenen. Hij heeft er gewoon geen zin in.

Toch is dit een heel mooi album geworden. Het is te hopen dat er snel een tweede deel komt. En zo niet, dan kunnen ze bij Saga misschien beter zelf het heft in eigen handen nemen. Want Voyeur smaakt naar meer.

7 Netjes

De erotica van Horacio Altuna ontstijgt het niveau van Rode Oortjes. Met deze strips kun je zelfs bij je vriendin aankomen.

  • Verhaal 7
  • Tekenstijl 8
  • Sfeer 6
Share.

About Author

Dennis Van Beek

Leest boekjes met plaatjes en praat daar dan over op Geekster. Heeft ook een mening over andere dingen.

Reacties