Stripfan: Dating for Geeks heeft jouw hulp nodig

0

Een beetje striplezer zal het niet ontgaan zijn. De populaire gagstrip Dating for Geeks is in het kader van bezuinigingen geschrapt uit de Nederlandse forensenkrant Metro.  Schepper Kenny Rubenis is nog niet klaar met het verhaal van Edward, Renee, Jeff, Claire, Jasper en Yvon.

Kenny Rubenis startte een crowfundingactie op 30 juli juli om minimaal 15.000 euro bij elkaar te verzamelen. Hiermee kan de tekenaar zijn vaste lasten betalen en kan hij een jaar lang de strip maken. En het ziet ernaaruit dat de immense lezersschare van Dating for Geeks ook nog niet klaar is met het verhaal.

Binnen 48 uur was er al 24.000 euro binnen. En met nog 31 dagen te gaan kan dat bedrag behoorlijk oplopen. Hoe meer er binnenkomt, hoe langer Kenny Rubenis kan werken aan de strip.

Crowdfunding

Kenny Rubenis is niet de eerste Nederlandse stripmaker van naam die zich wendt tot een crowfundingsplatform om zijn strip te financieren. In 2014 deden Hanco Kolk en Peter de Wit een poging om de productie van een nieuw Gilles de Geus-album, met als titel De Universiteit, op poten te zetten. Ze wilden 38.000 euro binnenslepen en eindigden met een bedrag dat daar ver onder lag.

Bij het publiek was er indertijd veel twijfel over het geldbedrag, de extra’s die men aanbood en de angst dat er naderhand een goedkoop album in de winkel zou liggen. Met dit in het achterhoofd is het succes van Kenny extra knap. Het is natuurlijk niet alleen het fenomeen crowdfunden dat de laatste jaren is doorgebroken. Ook het werk dat er door de tekenaar is gestoken in het opzetten van een heuse community rondom zijn strip betaalt zich nu uit.

Stripmakers en lezers van een bepaalde leeftijd hebben weleens de neiging om te klagen dat de tijden van de grote plaatprijzen en oplages van vroeger nooit meer terugkomen. Dat alles naar de kloten gaat. En dan is daar iemand die niet de makkelijkste weg kiest en daar de zoete vruchten van gaat lukken. Dat is erg inspirerend.

Wil je ook doneren? Klik hier.

Share.

About Author

Dennis Van Beek

Leest boekjes met plaatjes en praat daar dan over op Geekster. Heeft ook een mening over andere dingen.

Reacties