Ooit nagedacht over de perfecte moord? In de nieuwe Rik Ringers is dat nu juist het uitgangspunt van een mysterieus boekje dat in de winkels ligt verscholen tussen de pockets van de gerespecteerde Marabout. Dit boekje lijkt ook de voedingsbodem te zijn voor een serie van moorden.
Schrijver: Zidrou
Tekenaar: Simon van Liemt
Uitgever: Lombard
Aantal pagina’s: 56
Winkelprijs: €7,95
Verschijningsdatum:  20 juni 2018

Is het een poging om deze uitgeverij in diskrediet te brengen of is er sprake van een noodlottig toeval? Een iemand die het boekje absoluut serieus neemt, is Jacques. Een man die gevangen zit in een liefdeloos huwelijk en gebukt gaat onder zijn harpij van een echtgenote.
Rik Ringers

Het is de nobele taak van Rik Ringers, Nadine en Commissaris Baardemakers om chocolade te maken van deze kwestie.

Rik Ringers is natuurlijk een gerespecteerde titel uit het goed gevulde canon van de Belgische strip. Van 1955 tot 2010 maakte Andre-Paul Duchateau en de Frans-Belgische tekenaar Tibet de strip. Na het overlijden van laatstgenoemde werd de serie beëindigd. Duchateau was bovendien al ruim in de tachtig en had natuurlijk ook een keer behoefte aan rust.

Een titel als Rik Ringers heeft een te grote lezerschare om lang weggestopt te blijven. In 2015 begonnen veelschrijver Zidrou en Simon van Liemt een nieuwe reeks. En er leek nog leven in de oude detective te zitten. De verhalen spelen in de jaren 60 en zijn gek genoeg een stuk volwassener dan de wat brave albums van weleer.

Dit derde album past naadloos in deze traditie. Het detectivegenre kent vele fans. Het genre heeft alleen als nadeel dat de verhalen repetitief kunnen worden wanneer je er te veel van leest. De makers van Rik Ringers weten dat te voorkomen door de relaties tussen de personages in de albums steeds subtiel worden aangepast. Hierdoor worden de mensen die echt aanhaken bij deze serie beloond.

Het is stiekem heel prettig om te zien dat deze serie er is. En het is gek om te zien dat detectiveverhalen eigenlijk leuk kunnen zijn.

7 Goed

Rik Ringers bestaat al meer dan 60 jaar. De nieuwe reeks van de hand van Zidrou en Van Liemt laat zien dat er nog altijd leven in dit genre zit.

  • Verhaal 7
  • Tekenstijl 7
  • Sfeer 7
Share.

About Author

Dennis Van Beek

Leest boekjes met plaatjes en praat daar dan over op Geekster. Heeft ook een mening over andere dingen.

Reacties