Het is zover, de laatste plannetjes worden gesmeed, de teerling is geworpen. Alles staat klaar voor een klassieke ontsnappingspoging met alle toeters, bellen en bijhorend drama. Het enigste dat ons nog rest, is om ons te installeren in de sofa en Thin Lizzy op repeat zetten. Tijd om te zien of de gevangenen kunnen ontsnappen uit de sinistere Deepwater Prison.

Deel 3 De Vlucht
Schrijver: Christophe Bec
Tekenaar:  Stefano Raffaele
Cover: Eric Henninot
Uitgever: Daedalus
Aantal pagina’s: 64
Winkelprijs:  € 17,95 (HC)
Verschijningsdatum:  november 2017

Deze diashow vereist JavaScript.

Geen woorden maar daden!

Alle partijen in het betonnen cachot waren in de twee vorige delen constant aan het plotten om hun eigen agenda vooruit te helpen. De gevangenen willen zich eindelijk boven de zeespiegel begeven om eens een frisse neus te halen. De kwaadaardige oliemaatschappij Prometheus Oil wil hun wanpraktijken in de doofpot steken door de onderzoekster Rosenberg van kant te maken. De dame in kwestie wil natuurlijk de waarheid aan het licht brengen. Ten slotte heb je ook nog de gevangenisdirecteur die de vrouwelijke vormen van Rosenberg graag in zijn bed wil zien liggen.

Het is echter wanneer de gevangen de eerste stap uitvoeren dat het status quo door elkaar geschud wordt en iedereen tegelijk hun plannetjes moet uitvoeren, met gemengde resultaten. (Sorry, meneer directeur.) Constant komen er nieuwe ontwikkelingen naar boven en de loyaliteit van velen wordt op de proef gesteld.

Ik vond het wel jammer dat er veel minder scénes zich afspeelden in het water om de voorkeur te geven aan de ontsnapping zelf. Jammer, want ik hou wel van zeebodems. In de vorige twee delen kwam het onderwerp van verkrachting al aan bod met de arme sukkelaar Johnny “Bright Eyes” die werd aangeboden aan de wachters. Hier wordt het nog een graad erger…

Deze diashow vereist JavaScript.

Slotter-de-slotter-de-slot!

Dit derde en laatste deel is twintig pagina’s langer en weet het verhaal op een geslaagde manier af te sluiten. Bijna alle verhaallijnen die werden opgezet in de eerste delen hebben een bevredigende conclusie gekregen. ik ben enkel nog wat op mijn honger blijven zitten op vlak van de onderwatermonsters. Hun moment in de spotlight was in deel twee waarin er een bedrukte actiescène stak. Er was toen een duiker die net niet in de hapgrage kaken van de alen belandde door een stroomkabel in hun gezicht te planten. Hier hangen ze gewoon wat doelloos rond de kerker.

Het tempo ligt hoog, en die extra pagina’s waren hoognodig. Ik respecteer de keuze van de schrijver om er één album van te maken, in plaats van het nog iets extra uit te trekken door het in twee delen te splitsen. Dit hadden ze beter ook gedaan bij de eerste twee delen door de verhaallijn van de ecostrijder eruit te halen zodat Deepwater Prison een tweeluik was geweest.

Deze diashow vereist JavaScript.


Meer interesse in Bec zijn werk? Probeer dan zeker eerst deel 1 & 2 van Deepwater Prison en een eerder werk van hem.

8 Spannend

In dit derde deel krijgen we een extra lang verhaal voorgeschoteld waarin (bijna) een antwoord komt op al onze vragen. Soms gaat het er lichtjes over maar al bij al krijgen we hier een coole gevangenisontsnapping voorgeschoteld op de zeebodem.

  • Verhaal 8
  • Tekenstijl 8
  • Sfeer 6
Share.

About Author

Timothy

Houdtdt van ananas, de Metal Gear Solid franchise en Evil Dead te quoteren. Heeft een kokosnoot BH in zijn kast liggen maar heeft nog geen rieten rokje gevonden dat erbij past.

Reacties