Antwerp Convention: Mijn eerste geeky beurs

2

Het moest er van komen. Bij Geekster schrijven en een beurs vol comics, games, cosplay en andere in de buurt hebben, daar kon ik niet van weg blijven. Dus, gewapend met een Samsung Galaxy S5 en Gear S, een externe batterij en Kenny aan mijn zij ging ik naar Antwerp Expo voor Antwerp Convention!

Na enkele omzwervingen met het openbaar vervoer, kwam ik eindelijk aan. Ondanks het samenvallen met de Antwerp Ten Miles, wat voor problemen met mijn bussen zorgde, stond er toch een zeer lange rij geeks aan te schuiven voor Antwerp Convention. Je ticket op voorhand kopen is dus een aanrader! Op de tram hoorde je ook overal de vraag waarom al die mensen zo raar gekleed rondlopen, iets dat wij geeks natuurlijk al te best weten.

Eenmaal binnen was het duidelijk waarvoor iedereen kwam. Twee hallen vol verkopers van merch, retro game consoles en comics, massa’s cosplayers en zelfs een ring om in te worstelen. Dat laatste is persoonlijk niet mijn ding, net iets te slecht geacteerd daarvoor. Al moet ik toegeven dat de worstelaars enkele indrukwekkende stunts hebben vertoond.

De cosplays waren ook bangelijk. Vooral die van Star Wars leken levensecht en waren talrijk aanwezig. Hoe zou dat nu komen? Na het artikel over Force Relics te hebben gelezen, was het ook erg leuk om ze in het echt te zien. Jammer dat de prijs dan zo hoog ligt, anders had ik er eentje mee naar huis genomen. In ieder geval heb ik enorm veel respect voor iedereen die er zoveel moeite heeft ingestoken, misschien zie je mij op de volgende Antwerp Convention verkleed.

Het was in ieder geval echt een leuke ervaring. Ik had bijna alle retro consoles gekocht, maar gelukkig is mijn portefeuille niet zo goed gevuld. Antwerp Convention is dan niet zo groot, maar het is zeker de moeite om je zondag mee te vullen als je geen zin hebt om tien mijl door een stad te lopen. Hieronder vind je trouwens de video van onze Snapchat story. Wil je het volgende keer op de voet volgen, voeg dan zeker geeksterblog toe!

EDIT: Ondertussen heeft onderstaande tweet de hoogstaande journalistiek bereikt.

Share.

About Author

Yorick Dupon

Vraag me welke smartphone je moet kopen.

Reacties