Het eerste issue van Adventureman is een behoorlijk dikke comic van zo’n 60 pagina’s. Het is een samenwerking tussen Matt Fraction en Terry Dodson die eerder met elkaar werkten op Marvels Uncanny X-Men. Dat beviel hen schijnbaar zo goed dat ze bijna tien jaar lang bezig zijn geweest om deze comic op poten te zetten.

Schrijver: Matt Fraction
Tekenaar: Terry Dodson
Uitgever: Image Comics
Verschijningsdatum: 9 juni 2020

De comic opent met een op handen zijnde apocalyps. De enige die deze dreiging kunnen stoppen zijn Adventureman en zijn kompanen van Adventure Inc. De held is een dubbelgespierde jongen van stavast die luistert naar de naam Adventureman. Hij wordt bijgestaan door een bont, kleurrijk gezelschap met namen als Akaal The Timeless One en Sally Sweet, Ace Aviatrix.

Adventureman spread

©Matt Fraction & Terry Dodson

Het is een rommelige opener die erg op de zenuwen werkt. Wat is dat toch met sommige Amerikanen en hun ziekelijke hang naar het verheerlijken van pulpromans van bijna honderd jaar oud? Waarom aanbidden ze troep? Net wanneer je als lezer overweegt om het bijltje erbij neer te gooien, komt Fraction je te hulp. Het boek wordt letterlijk dichtgeslagen.

Het verhaal dat je las, was een boek uit de reeks Adventureman. Het werd voorgelezen door Claire Connell aan haar zoon Tommy, een hoogbegaafde etter van 10 jaar die niet te spreken is over het einde. We weten dat ze een single moeder is en deel uitmaakt van een uitgebreide gelegenheidsfamilie.

Adventureman flambe

©Matt Fraction & Terry Dodson

Overdag trekt ze zich terug in de tweedehands boekenwinkel van haar overleden moeder. De avonturen van de helden die de schappen bewonen, zorgen voor voldoende actie in Claires leven.

De wereld van Claire wordt op zijn kop gezet wanneer een weelderige, fraai geklede blondine de winkel binnenstapt. Ze geeft Claire een mysterieus boek waarna twee zonderlinge figuren haar een auto in duwen. Je begrijpt als lezer al snel waar dit naartoe gaat en dat is alleen maar leuk.

Fraction en Dodson weten met dit speelse eerbetoon aan het avonturengenre te verrassen. De combinatie van Fractions teksten en het zichtbare plezier waarmee Dodson tekent, werkt aanstekelijk. Het verhaal is voorspelbaar maar het is de amusante manier van vertellen die ervoor zorgt dat je blijft lezen.

Gun jezelf deze comic.

7 Goed

Adventureman is een mooi eerbetoon aan het avonturengenre. Het wordt gekruid met een feelgood Hollywoodiaans sausje.

  • Verhaal 7
  • Tekenstijl 8
Share.

About Author

Dennis Van Beek

Leest boekjes met plaatjes en praat daar dan over op Geekster. Heeft ook een mening over andere dingen.

Reacties