A Song Called City

2

‘A free, online comic, co-authored by Bram Michielsen & Rik Willemen, about a little girl who stumbles across a big secret. Intended for mature audiences. Weekly episodes every Friday.’

 

Zo wordt deze webcomic geprofileerd op hun facebookpagina. Ik kwam er per ongeluk al doorklikkend terecht, en nam uiteraard een kijkje op de site zelf. Ik werd meteen aangenaam verrast door een donkere, maar zeer boeiende pagina.

Geïntrigeerd dacht ik snel even de archieven in te duiken en wat prentjes te kijken, maar ik ontdekte al snel dat iedere update wel degelijk de moeite is. Zo ver zitten we nog niet in het verhaal, maar de wekelijkse pagina zorgt voor de nodige suspens en cliffhangers van jewelste.

Zoals in hun omschrijving te lezen staat, is het wel een comic bedoeld voor een volwassen publiek, en terecht. Niet alleen zijn de tekeningen vrij expliciet, maar ook de teksten kunnen hard zijn. Kudos daarvoor jongens, want hier zat ik toch wel op te wachten!

Ik ben ook heel erg fan van de tekenstijl van deze comic, de blauwe schetslijnen die nog zichtbaar zijn, de harde inkten die omlijnen, ik ben pro. Zelf werk ik ook graag met inkt en ik kan me hier dus perfect in vinden. Op de facebookpagina vind je ook enkele schetsen en eerste pogingen terug, iets waar ik ook achter sta als aspirant-graphic novelist. Hoe meer het publiek betrokken is, hoe beter.

Ik kijk dus reikhalzend uit naar de volgende updates en ben nieuwsgierig naar wat er nog komen zal in het verhaal. Wie volgt met me mee?

Share.

About Author

Avatar

Illustrator, Whedonista en cosplay-liefhebber. Aspirant graphic-novelist en verwoed taartenbakker.

Reacties

Bedankt voor de lovende woorden, Aaike! Het is fijn als mensen appreciëren wat je maakt, maar des te fijner als die appreciatie komt van een collega-strip-auteur/liefhebber. Stay tuned, want binnenkort ga je net iets minder lang cliff moeten hangen na iedere update: 2 updates per week coming up—soon. 😉